Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μετανάστες πετάνε χημικά στους Έλληνες αστυνομικούς στις Καστανιές

Μετανάστες πετάνε χημικά στους Έλληνες αστυνομικούς στις Καστανιές

Επιθέσειςδέχονται πλέον οιΈλληνεςαστυνομικοί στιςΚαστανιές, απόμετανάστεςκαιπρόσφυγεςπου πλέον είναι περισσότεροι από 7.000 στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας στον Έβρο.

Όπως μεταδίδουν «Τα Νέα της Θράκης», Έλληνες αστυνομικοί δέχονται επιθέσεις με χημικά που πετούν μετανάστες, με το ερώτημα να είναι πού τα προμηθεύονται.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά έκρυθμη, καθώς ο όγκος των μεταναστών που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή ξεπερνάει τις 7.000 χιλιάδες και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστεί από τις υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Κάτοικοι των Καστανεών εξέφρασαν μεγάλη αγωνία στο «thraki Νεα» και ζητούν να

0000

αυξηθούν κι άλλο οι δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας και η παρουσία οχημάτων για να αποκλειστεί απ’ άκρη σε άκρη η συγκεκριμένη δίοδος.

Ένα από τα τουρκικά χημικά που πέταξαν ομάδες μεταναστών στους Έλληνες αστυνομικούς.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΣτέλιος Πέτσας, εξερχόμενος της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την κρίση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι.

»Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ.

»Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη.

»Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα.

»Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

»Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος:

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Οργανωμένες ομάδες επιτίθενται στους Έλληνες αστυνομικούς

Οργανωμένες ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE, επιτίθενται με πέτρες στις δυνάμεις των ελληνικών ΜΑΤ στις Καστανιές.

Βρίζουν αισχρά την Ελλάδα στα τουρκικά, έχουν ανάψει φωτιές για να «σπάνε» τα δακρυγόνα, δεν έχουν σχέση με τον κύριο όγκο των προσφύγων και μεταναστών που συγκεντρώνεται στον Έβρο, είναι οι «μπαχαλάκηδες» του νεο-οθωμανισμού.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη του ΣΚΑΪ, που το πρωί του Σαββάτου μετέδωσε ζωντανά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στις Καστανιές.

Τους είπαν, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ότι τα σύνορα με την Ελλάδα είναι ανοιχτά και έτσι έφτασαν.

Όσοι μεταφέρθηκανμε τα «λευκά λεωφορεία» του τουρκικού κράτουςέφτασαν στα σύνορα δωρεάν, άλλοι όμως πήραν ταξί από την Κωνσταντινούπολη και πλήρωσαν μεγάλα ποσά, εξήγησε ο Μάκης Κωστίδης, με αποτέλεσμα τώρα να θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Leave a Comment