Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μίκης Θεοδωράκης - Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του λίγο πριν κλείσει τα δακρυσμένα μάτια του

Μίκης Θεοδωράκης - Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του λίγο πριν κλείσει τα δακρυσμένα μάτια του

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία του, λίγο πριν πεθάνει

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο μουσικοσυνθέτης, πολιτικός καισυγγραφέαςαντιμετώπιζεσοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα είχε πρόσφατα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Παράλληλα, σε επιστολή που είχε απευθύνει προς τον

0000

γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφραζε την επιθυμία του να «αφήσει αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα

“Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των

Ελλήνων. Καθώς, επίσης, βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με τη γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Leave a Comment