Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μονο με αυτη την εφαρμογη θα μπαίνουμε στα μαγαζιά από τις 15 Ιουλίου - Πρεπει να εχεις κανει το μπολι

Μονο με αυτη την εφαρμογη θα μπαίνουμε στα μαγαζιά από τις 15 Ιουλίου - Πρεπει να εχεις κανει το μπολι

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και υπογράμμισε πως στις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή που θα ελέγχει ποιοι είναι εμβολιασμένοι στα καταστήματα εστίασης.

Διευκρινίσεις από Κυριάκο Πιερρακάκη για την εφαρμογή των

0000

εμβολιασμένων στα καταστήματα εστίασης

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «κεντρική ιδέα της εφαρμογής είναι να μπορεί να διαβάζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Περιλαμβάνει αποδεικτικό είτε του ότι έχεις εμβολιαστεί, είτε ότι έχεις νοσήσει, είτε ότι έχεις αρνητικό pcr ή rapid».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή – σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης– θα μπορεί να κατέβει σε

οποιοδήποτε τηλέφωνο ή τάμπλετ, ανεξαρτήτως λογισμικού και συμπλήρωσε «αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή, είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό, είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα».

Όταν η εφαρμογή θα βγάζει χρώμα πράσινο, σημαίνει ότι ο πελάτης είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει, όταν βγαίνει κίτρινο σημαίνει ότι έχει αρνητικό τεστ, ενώ όταν βγαίνει κόκκινο, θα συνεπάγεται λάθος ή μη αληθές έγγραφο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το voucher των νέων που θα εμβολιαστούν

Στο μεταξύ, αναφορικά με τα voucher που θα λάβουν οι νέοι ηλικίας 18-25 που θα εμβολιαστούν, ανέφερε ο υπουργός, θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας, από τις 20 Ιουλίου.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» κατέληξε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Leave a Comment