Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ντέμι Λοβάτο - Ανακοίνωσε ότι έπαψε να είναι γυναίκα και δεν έχει πια φύλο

Ντέμι Λοβάτο - Ανακοίνωσε ότι έπαψε να είναι γυναίκα και δεν έχει πια φύλο

Ντέμι Λοβάτο: Ανακοίνωσε ότι έπαψε να είναι γυναίκα και δεν έχει πια φύλο

Στο εξής θα χρησιμοποιεί τις προσωπικές αντωνυμίες they/them – Τι «έφερε» τη συνειδητοποίηση

H pop τραγουδίστριαΝτέμι Λοβάτοέκανε εχθές το

0000

επίσημο coming out της ωςnon-binary άτομο, προκαλώντας αίσθηση στον κόσμο της σόουμπιζ. Στην ανακοίνωση επισήμανε μάλιστα ότι στο εξής θα χρησιμοποιεί τιςαντωνυμίες «they/them»αναφορικά με το πρόσωπό της, καθώς όπως είπε«αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη ρευστότητα που αισθάνεται στην έκφραση του φύλου της».

O όροςnon-binary (ή μη-δυαδικό φύλο)περιγράφει ένα φάσμα ταυτοτήτων φύλου δεν είναι αποκλειστικά αρσενικές ή θηλυκές, δηλαδή ξεφεύγουν από το παραδοσιακό δυαδικό φύλο. Στις αγγλόφωνες χώρες τα non-binary άτομα επιλέγουν συνήθως να χρησιμοποιούν την αντωνυμία πληθυντικού they/them,αντί του he/him ή she/her, απορρίπτοντας την «ταμπέλα» του αρσενικού ή του θηλυκού φύλου.

Στην ανάρτηση που έκανε σταsocial mediaη τραγουδίστρια αναφέρει ότι ένας βασικός λόγος που προχώρησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει εκείνους που δεν έχουν έχει καταφέρει ακόμα να

αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό στα αγαπημένα τους πρόσωπα.«Κάθε μέρα που ξυπνάμε, μας δίνεται μία ακόμα ευκαιρία να γίνουμε αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ωριμάζοντας μπροστά στα μάτια σας είδατε την καλή πλευρά μου, την κακή και όλα τα ενδιάμεσα στάδια Σήμερα με μεγάλη χαρά μοιράζομαι ένα ακόμη κομμάτι της ζωής μου μαζί σας: Ανακοινώνω περήφανα ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως non-binary άτομο και αλλάζω επίσημα τις αντωνυμίες μου σε they/them».

Σύμφωνα με το Λοβάτο, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά απόαρκετή ενδοσκόπησηκαι προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές του.«Ακόμα μαθαίνω και εξελίσσομαι, δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδική ούτε εκπρόσωπος μιας κατηγορίας ατόμων. Το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτήν την πληροφορία μαζί σας με κάνει ακόμα πιο ευάλωτη. Το κάνω για εκείνους που δεν είχαν τη δυνατότητα να μοιαστούν ποιοι πραγματικά είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συνεχίστε να ζείτε την αλήθεια σας και να ξέρετε ότι σας στέλνω όλη μου την αγάπη»,συμπληρώνει στο μήνυμά του το Λοβάτο.


Το 28χρονο με την ταραχώδη προσωπική ζωή είχε μιλήσει στο παρελθόν για «ρευστότητα» και στη σεξουαλική του ζωή, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ωςqueer.Σύμφωνα με τηνGuardian, το 2020 είχε δηλώσει ότι «ακόμα δεν έχει καταλήξει» όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι τρία χρόνια νωρίτερα είχε ενημερώσει τους γονείς ότι«πιθανόν να κατέληγε με μια γυναίκα στο μέλλον». «Νομίζω ότι η αγάπη είναι αγάπη. Μπορείς να τη βρεις σε οποιοδήποτε φύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η κακοποίηση

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει βιώσει μερικές πολύ τραυματικές εμπειρίες στη ζωή της. Η 28χρονη καλλιτέχνιδα παραλίγο να χάσει τη ζωή της τον Ιούλιο του 2018, όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από μία –παραλίγο μοιραία – υπερβολική δόση ναρκωτικών. Πρόσφατα αποκάλυψε μία ακόμα εφιαλτική πτυχή της εμπειρίας που την έφερε ένα βήμα από τον θάνατο, ισχυριζόμενη ότι εκείνο το ξημέρωμα πριν από τρία χρόνια της επιτέθηκε σεξουαλικά ο ίδιος ο άνδρας που είχε προμηθεύσει το επικίνδυνο κοκτέιλ ηρωίνης και άλλων ουσιών.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ της στο YouTube με τίτλο«Dancing With the Devil»,η τραγουδίστρια του «Heart Attack» περιέγραψε πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την τραυματική αλήθεια την επόμενη ημέρα, όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό και οι γιατροί τη ρώτησαν αν είχε κάνει συναινετικό σεξ.«Θυμόμουν ότι κάποια στιγμή ήταν ξαπλωμένος πάνω μου, έτσι απάντησα”ναι”», λέει το Λοβάτο στo αποκαλυπτικό docuseries.

Στο «Dancing with the Devil» η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πέφτει θύμασεξουαλικής κακοποίησης, αφού η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία ήταν αποτέλεσμα βιασμού. Στο ντοκιμαντέρ, το Λοβάτο περιγράφει το τραυματικό συμβάν που σημάδεψε τη ζωή της, και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τα μετέπειτα ψυχολογικά της προβλήματα και τη μάχη της με τις εξαρτήσεις, σε συνδυασμό με την ανατροφή της σε ένα περιβάλλον με έναν κακοποιητικό πατέρα.

Leave a Comment