Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο γιος μου φερνει την κοπελα του στο σπιτι μας και κανουν φικι φικι - Ειναι σωστο να το κανει αυτο ?

Ο γιος μου φερνει την κοπελα του στο σπιτι μας και κανουν φικι φικι - Ειναι σωστο να το κανει αυτο ?

Δεν μου αρέσει καθόλου να φέρνει ο γιος μου την κοπέλα του σπίτι και να κάνουν φικι φικι

Ερώτηση:

Δεν θέλω ο ανήλικος γιος μου, ο οποίος είναι 16 ετών να φέρνει την επίσης ανήλικη κοπέλα του και να

0000

συνουσιάζονται σπίτι μας, στο δωμάτιό του. Πώς να το χειριστώ;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται ο γιος σας είναι η εφηβεία. Οι έφηβοι βιώνουν μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης.Οι συντροφικές τους σχέσεις παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς προετοιμάζονται για την ενήλικη ζωή. Η σεξουαλικότητα, οι ορμόνες, οι ορμές, η επιθυμία είναι επίσης έντονα στοιχεία της περιόδου αυτής.

Έτσι λοιπόν, αφού ο γιος σας ζει μαζί σας και τον

φροντίζετε εσείς, έχετε να βρείτε ένα τρόπο να φροντίσετε και αυτήν την πλευρά της εφηβείας.Να συνειδητοποιήσετε το μεγάλωμά του και να τον συντροφεύσετε με τις συμβουλές σας και τις ευχές σας. Να «ανοίξετε» ώστε να του επιτρέψετε να έχει τον χώρο του και τον χρόνο του για να αναπτυχθεί! Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να του μιλήσετε. Αντιθέτως, σημαίνει ότι μπορείτε να καταλάβετε τις ανάγκες του καιχρειάζεται να βρείτε έναν τρόπο που να ταιριάζει και στον τρόπο λειτουργίας του σπιτιού σας.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι είναι ένα θέμα που έχετε να συζητήσετε με σεβασμόπρος τον γιο σας.Χρειάζεται ένα χώρο ασφαλή για να έχει προσωπικές στιγμές με τη σχέση του.Μπορείτε να του τον

προσφέρετε σε ώρες που θα κανονίσετε να πάτε με την σύντροφό σας τη βόλτα σας. Πολλές λύσεις υπάρχουν πρακτικά.Δε θα σταθώ σε αυτό, καθώς θα βρείτε οπωσδήποτε τη δική σας. Το στοίχημα σας είναι να χαρείτε και να χαρεί κι εκείνος το προχώρημα του,χωρίς να παραβιάζει τα όρια σας και χωρίς να νιώθετε θιγμένοι. Θέστε λοιπόν ξεκάθαρα τα όρια ώστε να είναι ορατά, με αγάπη και ενδιαφέρον για την καλή εξέλιξη όλων των σχέσεων.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Leave a Comment