Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο πρώην ιερέας με τα τατουάζ εξηγεί γιατί πέταξε τα ράσα: Δεν ταιριάζουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

Ο πρώην ιερέας με τα τατουάζ εξηγεί γιατί πέταξε τα ράσα: Δεν ταιριάζουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ιερατική ζωή, την οποία ακολούθησε για πέντε χρόνια, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχα», ο πρώην ιερέας, Ιωάννης Κεσέν Συράκος.

Πριν από λίγο καιρό, ο νεαρός άνδρας ο οποίος μάλιστα ήταν και Αρχιμανδρίτης, είχε προκαλέσει αίσθηση με το βίντεο που είχε ανεβάσει, στο οποίο είχε αναφέρει ότι πέταξε τα ράσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λόγω της σεξουαλικότητάς μου το σύστημα με έστελνε στην κόλαση».

Τι δήλωσε ο πρώην ιερέας στην Ελεονώρα Μελέτη

Ο Ιωάννης Κεσέν αναφέρθηκε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», στην επιθυμία του να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού αλλά και το συναίσθημα που τον έκανε να παραιτηθεί από το όνειρο του, λόγω της υποκρισίας και του ρατσισμού με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.

«Ακούει η μητέρα στον ναό ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι, το ενστερνίζεται και όταν το αγόρι ή το κορίτσι κάνει coming out, θα το διώξει από το σπίτι και υπήρξα συνυπεύθυνος και εγώ αυτής της

0000

συνθήκης. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μείνω και δεν θα μπορούσα να έφευγα και να το τηρούσα εν σιγή. Στο χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά. Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Ιωάννης Κεσέν.

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης, ανέφερε επίσης, πως δεν μετάνιωσε για τα πέντε χρόνια της ιερατικής ζωής του, καθώς έμαθε πολλά πράγματα, ήρθε κοντά με ανθρώπους, γνώρισε προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και πως πριν ένιωθε ότι βρισκόταν σε γυάλα.

Όπως είπε, «το βασικό πρόβλημα σε ένα ελληνικό σπίτι είναι η καταπίεση. Το ένα πρόσωπο καταπιέζει το άλλο. Κυρίως, βέβαια, η καταπίεση από τον άντρα. Έχω να διηγούμαι πολλές ιστορίες από τέτοιες αρσενικότητες και καταπιέσεις προς τη γυναίκα και προς καθετί διαφορετικό. Γενικά δεν θυμώνω εύκολα, αλλά μία φορά βγήκα από τα ρούχα μου. Ήταν ένας κύριος, εκπαιδευτικός μάλιστα, και μου είπε για τον γιο του: Καλύτερα να μου τον φέρουν τέσσερις, παρά να μου πουν ότι τον παίρνει στα τέσσερα. Αυτό είναι βλασφημία για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της! Τέτοιους Χριστιανούς φτιάχνει το σύστημα; Άμα φτιάχνει τέτοιους, να τους χαίρεται. Εγώ ούτε μπροστά μου δεν θέλω να βλέπω τέτοιους ανθρώπους».

Ο πρώην ιερέας Ιωάννης Κεσέν έχει πλέον το δικό του κανάλι στο Youtube. «Η αλήθεια πονάει τις δομές. Κάθε αλήθεια μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά για τους άλλους. Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που μου είπαν ότι με την αλήθεια που εξέφρασα εγώ, τους βοήθησα να εκφράσουν τη δική τους. Όποια κι αν ήταν αυτή».

Leave a Comment