Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο Σταμάτης και ο σύζυγός του απέκτησαν έναν γιο που δεν έχει δικαίωμα να είναι Έλληνας

Ο Σταμάτης και ο σύζυγός του απέκτησαν έναν γιο που δεν έχει δικαίωμα να είναι Έλληνας

Αληθινή ιστορία: Η τηλεόραση του «ANT1» και η εκπομπή «Special report» παρουσίασε χθες το βράδυ (σ.σ. Τρίτη 09/02/2021) την ιστορία του Σταμάτη Άνθη, του Τζουζέπε αλλά και του μικρού Έκτορα. Πρόκειται για μία πέρα ως πέρα, αληθινή ιστορία. Αναλυτικότερα:

Η απόκτηση του Έκτορα, μέσω παρένθετης μητέρας

O Σταμάτης Άνθης με τον σύζυγό του απόκτησαν με τη

0000

βοήθεια παρένθετης μητέρα το γιο τους Έκτορα ωστόσο ο μικρός Έκτορας δεν δικαιούται να έχει την ελληνική ιθαγένεια παρ΄ ότι ο βιολογικός πατέρας του είναι ο Έλληνας. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να πάει στο Καναδά, και εκεί γεννήθηκε ο γιος του από παρένθετη μητέρα ενώ η δότρια του ωαρίου ήταν άλλη γυναίκα η οποία είναι συγγενής του Τζουζέπε!

“Δυστυχώς ο γιος μου είναι θύμα διάκρισης γιατί έχει ομόφυλους γονείς. Το να είσαι Έλληνας σε μια ομόφυλη οικογένεια, είναι πρόβλημα. Κάναμε αίτηση για να πάρει την ελληνική οικογένεια, αλλά απορρίφθηκε” είπε στην εκπομπή ο Σταμάτης Άνθης.

Αληθινή ιστορία: Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε παιδιά να είναι Ελληνόπουλα

Ο Έκτορας λοιπόν, είναι, σήμερα, ένα μωρό οκτώ μηνών που μεγαλώνει στις

Βρυξέλλες. Γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, όχι στην Ελλάδα ή το Βέλγιο, αλλά στον Καναδά, μέσω παρένθετης γυναίκας. Παρότι ο βιολογικός του πατέρας είναι Έλληνας, ο Έκτορας δεν δικαιούται – βάσει των ισχυόντων ελληνικών νόμων – να έχει ελληνική ιθαγένεια και να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο.

Κι αυτό γιατί οι γονείς του, Σταμάτης και Τζουζέπε, δεν αναγνωρίζονται στη χώρα μας ως έγγαμο ζευγάρι και δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι στην Ελλάδα μία οικογένεια με παιδί. Ο Αντώνης Φουρλής, συνάντησε την οικογένεια του Έκτορα και έφερε στο φως την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών και ερεύνησε πώς η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα παιδιών που δεν τους επιτρέπεται να είναι Ελληνόπουλα.

Αληθινή ιστορία: Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του «ANT1» και την εκπομπή «Special report»

Leave a Comment