Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Οι φωνες του πατερα ταρακουνησαν ολο το χωριο - Εφυγε η 13χρονη Αθηνά απο τον κοσμο μας

Οι φωνες του πατερα ταρακουνησαν ολο το χωριο - Εφυγε η 13χρονη Αθηνά απο τον κοσμο μας

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λακωνίας η είδηση ότι η 13χρονη Αθηνά έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Μέχρι το τέλος προσπαθούσε με διαδικτυακά μαθήματα να μείνει στον δρόμο της προόδου που είχε χαράξει στη νέα της πατρίδα.

Συγκλονίζει ο πατέρας όταν μιλάει με

0000

περίσσευμα καρδιάς για τους γιατρούς του Αγία Σοφία.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που νιώθει η κοινωνία του Ξηροκαμπίου Σπάρτης στη Λακωνία.

Έφυγε από τη ζωή η 13χρονη Αθηνά

Την Παρασκευή έκλεισε τα μάτια οριστικά ένα γλυκό και μαχητικό κορίτσι που όλοι θα θυμούνται με πόνο αλλά και αγάπη. Η 13χρονη Αθηνά Αμπαζάι, με καταγωγή από την Αλβανία, δε κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου. Έτσι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η μικρή Αθηνά «έφυγε».

Η οικογένειά της, γονείς και ο 16χρονος αδελφός Φώτης δε

μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί. Αν και η μάχη με τον καρκίνο είχε κρατήσει μήνες, κανείς δε μπορεί να παραδεχτεί ότι η γλυκιά Αθηνά δε ζει πια.

Ένα κορίτσι που έπρεπε αλλά και ήθελε να προοδεύσει στη νέα πατρίδα της. Πήγαινε στο σχολείο και παρ’ όλο που κτυπήθηκε από τον καρκίνο έδινε πραγματική μάχη. Αν κι έχασε χρονιά δε το έβαλε κάτω κάνοντας αρκετά διαδικτυακά μαθήματα για να μείνει μέσα στην διαδρομή που είχε χαράξει στη ζωή της. Όμως η ζωή η ίδια δε κατάφερε να την κρατήσει κοντά της.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και η νεολαία της περιοχής είναι όλοι συγκλονισμένοι αλλά θα θυμούνται την Αθηνά ως ένα κορίτσι με δίψα για ζωή και για μάθηση, παράδειγμα σε όσους της αγάπησαν και της γνώρισαν.

Ο πατέρας της Αθηνάς Γιάννης Αμπαζάι βρίσκει το κουράγιο μέσα στην

ανείπωτη θλίψη και με περίσσευμα καρδιάς ευχαριστεί τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι Άγιοι.

Έχουν τις δικές τους οικογένειες αλλά στους ώμους τους κρατάνε και τις δικές μας. Έκαναν ότι μπόρεσαν αλλά το κακό έκανε τελικά αυτό που ήθελε

Ευχαριστώ επίσης τον Σύλλογο Φλόγα που βρίσκεται στο

πλευρό όσων δοκιμάζονται, φιλοξενεί παιδιά και γονείς στην πιο μεγάλη ίσως δοκιμασία της ζωής τους. Ευχαριστώ από τη καρδιά μου και την οικογένειά μου.» λέει με τρεμάμενη φωνή.

Η κηδεία έγινε σήμερα Κυριακή ώρα 11:30 το πρωί από την Αγία Τριάδα Ξηροκαμπίου.

Leave a Comment