Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Οργή για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας μετά τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Οργή για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας μετά τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Σάλο και οργή, ταυτόχρονα, έχει προκαλέσει η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας μετά τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου στη μεσσηνιακή πόλη.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, λίγες μόνο ώρες μετά την τραγική απώλεια, δήλωσε ότι το έθιμο όχι μόνο δεν θα απαγορευθεί, αλλά και ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», τη στιγμή που ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας ακριβώς αυτού του εθίμου και ενώ έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και από τη Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα, ο κ. Νίκας έσπευσε να προσθέσει πως ο δήμος Καλαμάτας «προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά»!

Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης

Οργή στο Twitter - Ξέσπασε ο γιος του άτυχου εικονολήπτη

Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης, που εκφράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και του ίδιου του γιου του εκλιπόντος, που με ανάρτησή του στο Facebook ξέσπασε κατά του δημάρχου Καλαμάτας.

«Κύριε Νίκα, αυτή η δήλωση δεν σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Τη μητέρα μου τη γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρ’ όλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει», γράφει αρχικά ο γιος του άτυχου εικονολήπτη.

Και συνεχίζει, σε ακόμα πιο έντονο τόνο: «Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία, ‘’κύριε’’ δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

Οι αντιδράσεις στο Twitter υπήρξαν οργισμένες εναντίον του κ. Νίκα:

Leave a Comment