Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Παγώνη - Κάντε υπομονή λίγο ακόμα - Aπό Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες

Παγώνη - Κάντε υπομονή λίγο ακόμα - Aπό Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες

Παγώνη: «Aπό Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες»

Την εκτίμηση ότι οαριθμός των κρουσμάτωνθα φτάσει στο

0000

peak στα μέσα της εβδομάδαςκαι μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομείαείναι πάνω από 3.000.Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί,ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600

Remaining Time-0:00FullscreenMute, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείωνόσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου. «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτραθα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει.

Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα», επισήμανε η κ.Παγώνη.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας,εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμοςσε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID.

Τέλος, η πρόεδροςτων νοσοκομειακών γιατρών εξέφρασε την εκτίμηση ότι

όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνονταςότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

Leave a Comment