Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Πάνω από 10 χιλιάδες υγειονομικοί δεν πρόκειται να εμβολιαστούν - Προτιμούν να απολυθούν

Πάνω από 10 χιλιάδες υγειονομικοί δεν πρόκειται να εμβολιαστούν - Προτιμούν να απολυθούν

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί της Βόρειας Ελλάδας, την Πέμπτη 12/8, έξω από το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να διχάσει τους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και μη. Ακόμη, τόνισαν ότι η εφαρμογή του μέτρου από την 1η Σεπτεμβρίου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς πολλοί ανεμβολίαστοι είναι αμετάπειστοι.

Προβλήματα από Σεπτέμβριο

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καταλόγισε προχειρότητα στην

0000

κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, δεν έχει ακόμα εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ενώ δεν έχει κάνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει όσους τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου

«Ακόμη δεν έχει γίνει καν η καταγραφή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εκφοβίσει τους μη εμβολιασμένους, απέτυχε. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να

αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, θα έχουμε ΕΚΑΒ, θα έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας ότι ζωτικές μονάδες των νοσοκομείων θα αναστείλουν εκ των πραγμάτων τη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι ή μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ σε ποσοστό πάνω από 90%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν πιστοποιητικό φυσικής ανοσίας, άρα δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πέρσι στις 11 Αυγούστου είχαμε 196 κρούσματα, έναν θάνατο και 26 διασωληνωμένους, ενώ χθες είχαμε πάνω από 3.500 κρούσματα, 226 διασωληνωμένους και 19 νεκρούς με πάνω από 5 εκ. εμβολιασμούς. «Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν

γίνεται καλά στο επίπεδο της πρόληψης της χώρας”, είπε και πρόσθεσε ότι έχει περάσει η λάθος αντίληψη ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ενώ και αυτοί μεταδίδουν τον ιό».

«Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον εμβολιασμό ή μη, για να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. Είμαι ο πρώτος που εμβολίστηκε στο νοσοκομείο, είμαι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά θα είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν ή δε μπορούν να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

«Οι ήρωες που τους χειροκροτούσανε όλοι, σήμερα δίνονται στην πυρά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια έφεση στην υποχρεωτικότητα. Δεν θα του επιτρέψουμε να γίνει ο Ερντογάν της Ελλάδας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.

Leave a Comment