Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Πάνω από 14.000 Έλληνες πήγαν στα Σκόπια και σχεδόν 4.000 στην Τουρκία μέσα σε 12 μέρες

Πάνω από 14.000 Έλληνες πήγαν στα Σκόπια και σχεδόν 4.000 στην Τουρκία μέσα σε 12 μέρες

Με τον κορωνοϊό να δείχνει τα δόντια του και την Τουρκία να προκαλεί όπου και όπως μπορεί, ο ελληνικός πληθυσμός συνεχίζει τα πέρα-δώθε στη γειτονική χώρα. Και όχι μόνο εκεί, αφού κι ένας άλλος γείτονας έχει την τιμητική του και μάλιστα με μαζικές ελληνικές επισκέψεις.

Ο λόγος για τη «Βόρεια Μακεδονία», την οποία τίμησανσχεδόν

0000

15.000 Έλληνεςαπό την 1η Ιουλίου έως και χθες (13/7), περνώντας απόΕυζώνους και Δοϊράνη, είτε για να κάνουν τιςαγορέςτους, είτε για να επισκεφθούν τακαζίνο.

Οι τοπικοίφορείςτηςΒόρειας Ελλάδαςέχουν αρχίσει νααντιδρούν, καθώς ταΒαλκάνιαείναι το τελευταίο διάστημα ένα από ταεπίκεντρατηςπανδημίας, με συνεχώς αυξανόμενακρούσματα, εισαγόμενα και μη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Sputnik,από τις 10 Ιουλίου έως και χθες(13/7) το βράδυ από τους Ευζώνους πέρασαν στη Βόρεια Μακεδονία,4.901 Έλληνες, ενώ από το συνοριακό σταθμό τηςΔοϊράνης, είχαν διέλθει με κατεύθυνση τη γειτονική χώρα2.181 Έλληνες.

Πέρσι,όλον τον Ιούλιοείχαν

περάσει από τουςδύοσυνοριακούς σταθμούς προς Σκόπια54.154 Έλληνες.

Οι Θρακιώτες στην Τουρκία

Όπως αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης ΈβρουΔημήτρης Πέτροβιτςμάλιστα και

μεταφέρει το xanthinea.gr, «τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες».

Ο κ. Πέτροβιτς απηύθυνεθερμή παράκλησηνα τηρούνται τα

υγειονομικά πρωτόκολλακαι οι κανόνεςυγιεινήςαπό όσουςΈλληνες υπηκόουςπάνε κι έρχονται στις γειτονικές χώρες: «Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους».

Leave a Comment