Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ρωσία: Γονείς άφησαν βρέφος 7 μηνών στο μπαλκόνι για να «κοιμηθεί στον καθαρό αέρα» και πέθανε

Ρωσία: Γονείς άφησαν βρέφος 7 μηνών στο μπαλκόνι για να «κοιμηθεί στον καθαρό αέρα» και πέθανε

Οιρωσικές αρχέςδιεξάγουν έρευνα για τον θάνατο ενόςβρέφουςπου οι γονείς του έβαλαν σε μπαλκόνι και πέθανε επειδή πάγωσε από το κρύο.

Το επτά μηνών αγόρι, που ήταν μέσα σε βρεφικό καροτσάκι, εκτέθηκε σε θερμοκρασία μείον 7 βαθμών Κελσίου για πέντε ολόκληρες ώρες, στο σπίτι των γονιών στην πόληΧαμπάροφσκ. Οι γονείς έβγαλαν το παιδί στο μπαλκόνι προκειμένου να κοιμηθεί στον καθαρό αέρα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τραγικό συμβάν, ο υπουργός Υγείας της χώρας προειδοποίησε τους πολίτες να μην αφήνουν τα μικρά παιδιά έξω χωρίς επίβλεψη. «Πάντα να γνωρίζετε πού και με ποιον είναι το παιδί σας. Μην προσπερνάτε αν δείτε ένα παιδί σε κίνδυνο- τον χειμώνα ένα παιδί που έχει χαθεί ή τραυματιστεί και βρίσκεται στο δρόμο μπορεί να πέσει πολύ εύκολα θύμα των χαμηλών θερμοκρασιών», έγραψε σε σχετική του ανάρτηση στοInstagram.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοποLenta, προκαταρκτική έρευναγια τον θάνατο του βρέφους έδειξε πως το παιδί πέθανε από

0000

υποθερμία. Η υποθερμία προκαλείται όταν η θερμοκρασία του σώματος πέφτει λόγω της έκθεσης στο κρύο και μπορεί να συμβεί ακόμη και σε μέτριες θερμοκρασίες αν η έκθεση είναι μακρά.

Σε χώρες με πιο κρύο κλίμα, είναι σύνηθες οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν έξω στο κρύο καθώς υπάρχει μια θεωρία πως η έκθεση ενός παιδιού στον καθαρό αέρα, ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα, βοηθά στην αποφυγή βήχα και κρυολογήματος.

Οι γονείς σε σκανδιναβικές χώρες όπως η Φινλανδία ή η Νορβηγία πιστεύουν επίσης πως τα παιδιά τους κοιμούνται καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε ανοιχτούς χώρους.

Με πληροφορίες από BBC

Leave a Comment