Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σάστισαν οι επιβάτες πρωί πρωί - Έβαλαν κορδέλες σε καθίσματα του Μετρό και των λεωφορείων

Σάστισαν οι επιβάτες πρωί πρωί - Έβαλαν κορδέλες σε καθίσματα του Μετρό και των λεωφορείων

Προληπτικά μέτρα ελήφθησαν για την αποφυγή του συνωστισμού των επιβατών στα ΜΜΜ, δηλαδή σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που ξεκίνησε από σήμερα.

Προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση του κορωνοϊού και να τηρηθούν οι αποστάσεις, στα μισά καθίσματα των τρένων έχουν μπει κορδέλες, προκειμένου να «δείξουν» στους επιβάτες πού μπορούν να κάτσουν και πού όχι.

0000

Κορδέλα σε κάθισμα του μετρό

Κορδέλες έχουν τοποθετηθεί σε καθίσματα συρμών του μετρό

Σε τρένο της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα-Δ. Πλακεντίας) καταγράψαμε εικόνες από το πώς έχουν διαμορφώσει τους συρμούς στο μετρό, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Κορδέλες σε καθίσματα στο μετρό

Αυτή είναι η εικόνα σε συρμό του μετρό από χθες το βράδυ

Οπου υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, δύο από αυτά έχουν κορδέλα, με τα καθίσματα που είναι ελεύθερα για τους επιβάτες, να είναι απέναντι και χιαστί (ένα στο παράθυρο, ένα στον διάδρομο).

Κορδέλες σε καθίσματα του μετρό

Δύο στα τέσσερα καθίσματα έχουν «απαγορευτικό» για τους επιβάτες

Επίσης, για τα σημεία όπου υπάρχουν τρία καθίσματα (συνήθως στο σημείο όπου ενώνονται δύο βαγόνια), στα δύο καθίσματα που κοιτούν προς την πορεία του συρμού έχει τοποθετηθεί απαγορευτική κορδέλα, ενώ το ένα που κοιτάζει πλάγια, είναι ελεύθερο για τους επιβάτες.

κορδέλες σε καθίσματα στο μετρό

Μία θέση ελεύθερη στις τρεις που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη

Κορδέλες όμως έχουν μπει και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, όπου ήδη υπάρχουν οδηγίες η πληρότητα να φτάνει το 50%. Και εκεί ισχύουν τα ίδια μέτρα για τον συνωστισμό, καθώς σε αρκετές γραμμές υπάρχει ανησυχία για παρουσία πολύ κόσμου.

Και στα τρόλεϊ έχουν τοποθετηθεί κορδέλες

ΜΜΜ: Τηρούν τα μέτρα από το πρωί οι επιβάτες

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στα ΜΜΜ. Μάλιστα, έχει προβλεφτεί και επιπλέον έλεγχος από «βοηθούς επιβατών» που θα βρίσκονται στους σταθμούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη συμφόρηση, όπου θα συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηρούν τα μέτρα.

Οι πρώτες εικόνες πάντως το πρωί της Δευτέρας στο μετρό, δείχνουν πως ο κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία, τηρεί τα μέτρα φορώντας μάσκες.

Κόσμος με μάσκες στο μετρό

Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα στο μετρό, το πρωί της Δευτέρας

Κόσμος στο μετρό

Τυπικοί οι περισσότεροι, τηρούν τις οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ

Leave a Comment