Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σεισμός 6 Ρίχτερ - Κίνδυνος μεγάλου μετασεισμού - Μείνετε έξω από τα σπίτια σας προειδοποιούν σεισμολόγοι

Σεισμός 6 Ρίχτερ - Κίνδυνος μεγάλου μετασεισμού - Μείνετε έξω από τα σπίτια σας προειδοποιούν σεισμολόγοι

σεισμός Ελασσόνα – Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης και ταρακούνησε σχεδόν ολόκληρη την χώρα.

σεισμός Ελασσόνα – Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους

σεισμός

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν

0000

απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 Ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, έκανε λόγο για «Μία πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση της τάξης 5,9 Ρίχτερ. Ευτυχώς δεν είχε πολλές επιπτώσεις στην περιοχή, η οποία είναι επιβαρυμένη από

σεισμικές δονήσεις στο παρελθόν. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

σεισμός

σεισμός

σεισμός

Ευθύμης Λέκκας: «Είναι νωρίς να πούμε ότι αυτός είναι ο κύριος σεισμός»

«Έχει πλούσιο ιστορικό με ρήγματα η περιοχή. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αποτιμήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου. Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε ότι αυτός είναι ο κύριος σεισμός. Οι μετασεισμοί που εκδηλώθηκαν είναι προς την θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ενώ συνέστησε να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του.

Βασίλης Καραστάθης: «Έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός επειδή ήταν επιφανειακός»

Ο Βασίλης Καραστάθης ο σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου ανέφερε λίγα λεπτά με στην ΕΡΤ ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών και έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν επιφανειακός. Μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη, το Λουτράκι και το Κιάτο είχαμε τηλέφωνα είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας ιδιαίτερη αναστάτωση.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν εκτός των σπιτιών τους γιατί, όπως σημειώνει, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τους επισημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τέλος, με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Leave a Comment