Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σταματήστε να κρατάτε τις πορδές σας – 7 οφέλη για την υγεία όταν αφήνουμε ελευθέρα τα αέρια μας

Σταματήστε να κρατάτε τις πορδές σας – 7 οφέλη για την υγεία όταν αφήνουμε ελευθέρα τα αέρια μας

Οι πορδές μπορεί να μας κάνουν να ντρεπόμαστε αλλάκάνουν, επίσης, καλό στην υγεία μας. Μπορεί να μην είναι ο πιο κομψός τρόπος, αλλά έτσι φαίνεται ηκαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος και το ισορροπημένο επίπεδο των βακτηρίων του εντέρου.

Σύμφωνα με τοthefartfacts.com, μια πορδή έχει κατά μέσο όρο:

0000

  • 9% άζωτο
  • 21% υδρογόνο
  • 9% διοξείδιο του άνθρακα
  • 7% μεθάνιο
  • 4% οξυγόνο
  • 1% υδρόθειο (σ’ αυτό οφείλεται ημυρωδιά)

Η Medical Dailyπροτείνει στους ανθρώπους να αφήνουν αέρια από πέντε έως δέκα φορές την ημέρα, αν και το thefartfacts.comανεβάζει αυτή τη συχνότητα στις 14. Οι περισσότερες από τις πορδές μας προκύπτουν ενώ κοιμόμαστε. Τα τρόφιμα που τις προκαλούν περισσότερο είναι τα φασόλια, οι αγκινάρες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι γλυκοπατάτες, η βρώμη, τα καρύδια, η σόγιακαι το σιτάρι.

Παρά τα όσα λέει κοινωνία μας, οι γυναίκες αφήνουν

αέριαόπως ακριβώς και οι άνδρες. Στην πραγματικότητα, το thefartfacts.com λέει ότι σε μια μελέτη όπου οι άνδρες και οι γυναίκες έτρωγαν το ίδιο είδος και την ίδια ποσότητα τροφίμων, οι γυναίκες είχανπιο συγκεντρωμένη και έντονη οσμή στις πορδές τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά αφήνουμε αέρια, οι πορδές κάνουν καλό στην υγεία μας.

Μειώνουν το φούσκωμα

Το φούσκωμα προκαλείται από τη συσσώρευση αερίων στο έντερο, τα οποία απελευθερώνονται μέσω της πορδής. Μην πιέζετε άλλο τον εαυτό σας, αλλά αφήστε τον ελεύθερο να κάνει αυτό που πρέπει.

Βοηθούν στην εξισορρόπηση της διατροφή σας

Οι πορδές μπορούννα σας

βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν η διατροφή σας είναι ισορροπημένη δεδομένου ότι το σώμα σας αντιδράει στο κάθε τρόφιμομε διαφορετικό τρόπο. Έτσι, αν τρώτε πολύ κόκκινο κρέας, οι πορδές σας θα βρωμάνε περισσότερο. Αν τρώτε πολλούς υδατάνθρακες, θα αφήνετε περισσότερα αέρια, αλλά θα έχετε μια πιο ουδέτερη οσμή.

Μειώνουν το κοιλιακό άλγος

Αν κρατάτε τα αέριάσας μπορεί να προκαλέσετεκοιλιακό πόνο, επίσης γνωστό ως εντερική διάταση. Κάντε απαλό μασάζ στην κοιλιά σας για να βοηθήσετε τη ροή των αερίωνμέσω του πεπτικού σας συστήματος.

Βοηθούν στην καλή υγεία του παχέος εντέρου

Κρατώντας τα αέριά σαςή προσπαθώντας να χειραγωγήσετε τον τρόπο που απελευθερώνονται μπορεί να βλάψετετο παχύ σας έντερο και να αναζωπυρώσετε τιςαιμορροΐδες σας. Όσοι έχουν προβλήματα με το έντερό τουςδεν πρέπει να κρατούν τις πορδές τους.

Όταν τα αέριά σας μυρίζουν είναι καλό

Αν και κανείς δεν θα το παραδεχτεί, όλοι μας έχουμε περιέργεια να μυρίσουμε τις πορδές μας.Οι άλλοι άνθρωποι πάλι όχι και τόσο.

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ενστικτωδώς γνωρίζουμε πως είναι καλό για εμάς. Αυτό συμβαίνει επειδή το υδρόθειο που παράγεται στο έντερό μας κατά τη διάρκεια της πέψης μπορεί να αποτρέψει μιτοχονδριακές βλάβες στα κύτταρα μας. Αυτό αποτρέπει εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις, και τηναρθρίτιδα.

Καθορίζουντροφικές αλλεργίες

Οι πορδέςμπορούν να καθορίσουν κατά πόσον ή όχι υπάρχουνορισμένες τροφικές αλλεργίες όπως η δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωσήτους μπορεί να σας προκαλέσειπολλά αέρια.

Αν αυτό συμβεί και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε αλλεργία, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας.

Προκαλούν ευχαρίστηση

Η αίσθηση που αφήνουν οι πορδές είναι ευχάριστη. Αν αυτό δεν είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να αφήσετε ελεύθερα τις πορδές σας, τότε τι είναι; Εκτός αυτού, με το να προσπαθείτε να τις κρατήσετε μπορεί να τις κάνετε πιο θορυβώδεις, και σίγουρα δεν θα θέλατε κάτι τέτοιο.

Αν ακόμα ντρέπεστε για τις πορδές σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

  • βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματαπου απαιτούν ιατρική φροντίδα
  • τρώτε αργά
  • αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά και τις τεχνιτέςγλυκαντικές ουσίες
  • αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε άσκηση

Χαλαρώστε και νιώστε άνετα με τον εαυτό σας.

Οι πορδές είναι μια φυσική λειτουργία του σώματός μας. Εκτός αυτού, το να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, αντίθετα, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.

Leave a Comment