Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Στην άκρη του γκρεμού: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα που οδηγείς μόνο με δική σου ευθύνη

Στην άκρη του γκρεμού: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα που οδηγείς μόνο με δική σου ευθύνη

Πατιόπουλο-Περδικάκι: Πρόκειται για μία διαδρομή, η οποία είναι από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου. Για να φτάσει κάποιος εκεί, μπορεί να το κάνει από την επαρχιακή οδό. Φυσικά, υπάρχει και ο

0000

χωματόδρομος, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Η συγκεκριμένη διαδρομή ενώνει δύο χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ θα πρέπει κάποιος να οδηγήσει το αυτοκίνητό του για περίπου δώδεκα χιλιόμετρα για να τη διανύσει. Από εκεί και πέρα, για τους κατοίκους από τα γύρω χωριά είναι απλά ένα στοιχείο της καθημερινότητάς τους.

Πατιόπουλο-Περδικάκι: Επικίνδυνη διαδρομή

Ζωές που τίθενται σε κίνδυνο κάθε φορά που κάποιος διασχίζει αυτή την σκληροτράχηλη διαδρομή με αυτοκίνητο. Γνωρίζει ότι ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να σε φτάσει στο χείλος του όπου δεν

θα βρεις καμία μπάρα ή κανενός άλλου είδους προστατευτικό μέσο που θα ήταν σε θέση να σταματήσει την πορεία σου και την πτώση σου σε κάποια από τις χαράδρες που χάσκουν εκεί στα 700 μέτρα υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται.

Φυσικά το απειλητικό κενό που υπάρχει δίπλα σου δεν είναι το μόνο πράγμα που έχεις να λογαριάσεις καθώς περνάς από το σημείο. Από την άλλη πλευρά στέκει το βουνό, από το οποίο παραμονεύει ένας δεύτερος «εχθρός», αφού δεν χρειάζεται ντε και κανένα θαύμα για να αποκολληθεί κάποιος βράχος ή να δημιουργηθεί κάποια κατολίσθηση η οποία θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας της πίστας και θα απειλεί να σε στείλει στην κόλαση.

Εάν, δε, στην «εξίσωση» προσθέσεις και τις άσχημες καιρικές συνθήκες συνθέτεις ένα απόλυτο σκηνικό τρόμου. Όμως, με τον καιρό οι κάτοικοι έχουν μάθει να συμβιώνουν για να επιβιώνουν.

Πατιόπουλο-Περδικάκι: Φανταστική θέα

Όσοι έχουν επισκεφτεί την

περιοχή θα μπορούν να σου μιλήσουν για την απαράμιλλη θέα. Το μάτι χάνεται στην ομορφιά που προσφέρει η φύση χάρις στις καταπράσινες πλαγιές, την πανίδα και το καλό φαγητό. Αυτά θα αποζημιώσουν εκείνους που θα τολμήσουν να καλύψουν αυτά τα 12 χιλιόμετρα.

Βέβαια, οι απολαύσεις δεν είναι για όλους! Όπως και η διαδρομή που συγκαταλέγεται μέσα στις 10 πιο επικίνδυνες και δύσκολες του κόσμου. Θα παραμείνει μέσα σε αυτήν την καθόλου τιμητική λίστα για όσο δεν αποφασίζει κάποιος υπεύθυνος να λάβει μέτρα. Ίσως το κάνει όταν εκεί πάνω συμβεί ένα δράμα και καταφέρει η διαδρομή Περδικάκι-Πατιόπουλο να γίνει είδηση, αλλά για όλους τους λάθος λόγους

Leave a Comment