Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Στους 41 το θερμόμετρο το Σάββατο -Ποιες περιοχές θα «βράσουν» [πίνακας]

Στους 41 το θερμόμετρο το Σάββατο -Ποιες περιοχές θα «βράσουν» [πίνακας]

Ιδιαίτερο ζεστός καιρός για ένα τριήμερο, από σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου έως την Κυριακή 11 Αυγούστου, θα υπάρξει σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Το Σάββατο -την πιο ζεστή ημέρα από τις τρεις- η θερμοκρασία θα φθάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Στους 41 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο στο Αγρίνιο

Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 την Παρασκευή, θα ανέβει στους 41 βαθμούς το Σάββατο και θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (39 την Παρασκευή, έως 40 το Σάββατο και 37 βαθμοί την Κυριακή).

Ο πίνακας των θερμοκρασιών του τριημέρου:

Πίνακας θερμοκρασιών για τον καύσωνα

Ο πίνακας θερμοκρασιών του METEO.GR

Ο καιρός για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία (έως 36 την Παρασκευή και το Σάββατο και 34 την Κυριακή), ενώ στη Θεσσαλονίκη, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο (έως 38 το Σάββατο και 34 την Κυριακή). Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς το Σάββατο και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης (31 το Σάββατο και 32 την Κυριακή).

Ανάσα το μελτέμι -Ο «χάρτης» των παραλιών

Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καλεί το κοινό να συμβουλευτεί την εφαρμογή για τις συνθήκες κολύμβησης στις ελληνικής παραλίες.

Στον παρακάτω χάρτη εικονίζονται με πορτοκαλί χρώμα οι παραλίες όπου το Σάββατο θα επικρατούν μέτριες συνθήκες για κολύμβηση:

Ο χάρτης για τις συνθήκες κολύμβησης

Ο χάρτης για τις συνθήκες κολύμβησης / Πηγή: METEO.GR

Leave a Comment