Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Συναγερμός για την κακοκαιρία Αντίνοος: Καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι μέχρι την Τετάρτη [χάρτες]

Συναγερμός για την κακοκαιρία Αντίνοος: Καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι μέχρι την Τετάρτη [χάρτες]

Για έντονες μπόρες και καταιγίδες που θα φέρει τις προσεχείς ώρες της Δευτέρας η κακοκαιρία Αντίνοος προειδοποιεί, με νέα ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Στη νέα ενημέρωσή του για την κακοκαιρία Αντίνοος, ο κ. Αρναούτογλου τονίζει ότι «τις επόμενες ώρες στο νότιο Ιόνιο και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου (χάρτης με αποχρώσεις) ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος με περάσματα από διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες».

Ο χάρτης για το πέρασμα της κακοκαιρίας Αντίνοος:

Ο χάρτης για την κακοκαιρία Αντίνοος που ανάρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο χάρτης για την

κακοκαιρία Αντίνοος που ανάρτησε ο Σάκης Αρναούτογλου / Φωτογραφία: Facebook/Sakis Arnaoutoglou

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις εν λόγω περιοχές.

Κακοκαιρία Αντίνοος: Και χαλάζι μέχρι την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Αντίνοος αναμένεται να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στη χώρα, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας. Από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα, Δευτέρα, θα «γλιτώσουν» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, ενώ για την Αττική αναμένονται βροχές στα βόρεια του νομού, κατά τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα που θα φέρει η κακοκαιρία Αντίνοος «θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους». Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, το Αστεροσκοπείο εκτιμά ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η προειδοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την κακοκαιρία Αντίνοος

/ Φωτογραφία: METEO.GR

Για αύριο, Τρίτη, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τονίζει ότι τα φαινόμενα του Αντίνοου θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Τέλος, την Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.

O χάρτης των βροχοπτώσεων του meteo.gr από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη:

Προγνωστικός χάρτης βροχοπτώσεων του METEO.GR

Με πιο σκούρο χρώμα εμφανίζονται τα σημεία όπου θα καταγραφούν μεγαλύτερα ύψη βροχών / Πηγή: METEO.GR

Leave a Comment