Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σύνδρομο down - Δεν με λένε μογκολάκι έχω όνομα όπως όλοι οι άνθρωποι

Σύνδρομο down - Δεν με λένε μογκολάκι έχω όνομα όπως όλοι οι άνθρωποι

Παιδιά με σύνδρομο Down - Πρόκειται για μία ανάρτηση η οποία έχει δημοσιευτεί στο χώρο του διαδικτύου. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει να κάνει με τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα με τα παιδιά που έχουν σύνδρομο Down. Παρακάτω βρίσκεται το κείμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης. Αναλυτικότερα:

0000

Παιδιά με σύνδρομο Down: Πώς ξεκινά, η ανάρτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο

«Το όνομά μου δεν είναι μογκολάκι, έχω όνομα όπως όλοι οι άνθρωποι. Η ιατρική μου κατάσταση λέγεται Σύνδρομο Down. Η αιτία της πάθησής μου οφείλεται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες η ανωμαλία αυτή αναπαράγεται στη συνέχεια σε κύτταρο του σώματός μου, να ξέρεις δεν φταίω εγώ. Έχω μικρό στόμα με μεγάλη προεξέχουσα γλώσσα και σε γενικές γραμμές, η σωματική μου και γνωστική μου ανάπτυξη καθυστερεί, το σχήμα των ματιών μου είναι

έντονα τα χαρακτηριστικά της μογγολικής φυλής».

Παιδιά με σύνδρομο Down: Πώς καταλήγει, η ανάρτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο

«Ο όρος “Μογγολισμός” με στεναχωρεί και είναι ανεπίτρεπτος και

επιστημονικά απαράδεκτος. Αλλά παρ΄όλα αυτά αγαπώ και σχολιάζω και καταλαβαίνω και μαθαίνω και νιώθω, ελάτε να συζητήσουμε αλλά όσο δυνατόν πιο απλά, και δεν θέλω να είσαι λυπημένος για μένα. Είμαι γλυκός σαν εσένα αν με αγαπάς λίγο θα σ ΄αγαπώ πολύ. “Δίδαξε στα παιδιά σου να είναι ευγνώμονες και να δέχονται τη διαφορετικότητα για να αλλάξει ο κόσμος” – Σωτήρης Καλκατζάκος».

Leave a Comment