Ψυχαγωγία Ενημέρωση

ΤΕΛΟΣ το πιστοποιητικό για 4 μήνες - Μολις φυγουν οι τουριστες επιστρεφουν τα μετρα πιο σκληρα

ΤΕΛΟΣ το πιστοποιητικό για 4 μήνες - Μολις φυγουν οι τουριστες επιστρεφουν τα μετρα πιο σκληρα

Χωρίς πιστοποιητικό αλλά μόνο για 4 μήνες: Ελεύθεροι παντού οι αμπόλιαστοι, από Σεπτέμβρη ξανά ράπιντ τεστ

Οι αμπόλιαστοι θα επιστρέψουν στην εστίαση, χωρίς αρνητικό τεστακι, για τέσσερις μήνες, καθώς έχει ξεκαθαριστεί ότι τα μέτρα θα επιστρέψουν.

Από τους Δελφούς, όπου διεξάγεται το 7ο Οικονομικό Φόρουμ, ο

0000

υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι η άρση των μέτρων θα αφορά από τον Μάιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η χαλάρωση για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δε θα χρειάζονται τεστ για να καθίσουν -έτσι κι αλλιώς- στους ανοιχτούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, θα διαρκέσει την καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, η επιστροφή τους θα είναι ουσιαστικά για τέσσερις μήνες και πρόσθεσε πως «δε αγνοούμε την πaνδhμiα, αλλά μπαίνουμε σε

μια νέα κανονικότητα με άρση των περιορισμών, ωστόσο, θα είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο, για εμβολιασμό και για ενίσχυση του ΕΣΥ».

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην Επιτροπή έχει συζητηθεί να περάσουμε το καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς και μόνο με ελέγχους με self test, χωρίς την υποχρέωση μοριακών ή rapid. Σε κάθε περίπτωση, η όποια χαλάρωση θα γίνει βήμα-βήμα.Όπως φαίνεται, το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, αφού η ημερομηνία-ορόσημο για τη χαλάρωση είναι η 2η Μαΐου.

Συνεπώς, τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού οι πλήρως μπολιασμενοι με τρεις δόσεις, ώστε να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης, αλλά και στο λιανεμπόριο, ενώ όσοι θεωρούνται ακόμα

αμπόλιαστοι, αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους και χρειάζονται αρνητικό rapid για τα υπόλοιπα.

Ποιοι θεωρούνται αμπόλιαστοι

Υπενθυμίζεται πως αμπόλιαστοι θεωρούνται όσοι δε έχουν κάνει κανένα μπόλι και δε έχουν νοσήσει ή έχουν νοσήσει και έχει περάσει το εξάμηνο ή όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου και έχει περάσει το εννεάμηνο.

Εξάλλου, οι αλλαγές στις ημερομηνίες λήξης των

πιστοποιητικών νόσησης, αλλά και εμβολιασμού, «άνοιξαν» την εστίαση σε περισσότερους που έχουν νοσήσει ή δε έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το πιστοποιητικό νόσησης λήγει στους 6 μήνες, ενώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 9 μήνες για όσους ενήλικους έχουν μπολιαστει και έχει παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης.

Leave a Comment