Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τερμα ο καφες στους αμπολιαστους - Θα τρώνε πορτα απο ολες τις καφετέριες

Τερμα ο καφες στους αμπολιαστους - Θα τρώνε πορτα απο ολες τις καφετέριες

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση προτίθεται να διαχωρίσει τους πολίτες, καθώς είναι έτοιμη να απαγορεύσει την είσοδο όσων πολιτών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης.

Το κυβερνητικό επιτελείο δεν πρόκειται να αλλάξει τη

0000

θέση του σχετικά με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς, ενώ το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα.

Μάλιστα το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί καθολικό lockdown καθώς δεν μπορεί να ανασταλούν ξανά το φθινόπωρο η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή.

Έτσι λοιπόν οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέλθουν σε χώρους ψυχαγωγίας, αντιθέτως οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Οι δηλώσεις Οικονόμου

Τα παραπάνω προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓιάννης Οικονόμουμιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου.Για τανέα μέτραανέφερε ότι πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τρίτη και στη συνέχεια έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για τα όσα θα

περιλαμβάνουν. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» σημείωσε και συμπλήρωσε για τους ανεμβολίαστους ότι «ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί».

«Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους εάν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους είπε ότι «για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως

περιορισμός ατόμων μάσκα. Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή».

Leave a Comment