Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θεσσαλονίκη - Διευθύντρια γυμνασίου απαγορεύει τις κοντές φούστες και τα σορτσάκια

Θεσσαλονίκη - Διευθύντρια γυμνασίου απαγορεύει τις κοντές φούστες και τα σορτσάκια

Διευθύντρια γυμνασίου Η διευθύντρια απαγορεύει από τις μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης να φορούν κοντές φούστες και κοντά σορτσάκια. Πρόκειται για μία οδηγία που παραπέμπει σε σχολεία άλλων δεκαετιών.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση:

0000

Το υποχρεωτικό ντύσιμο με ποδιά αποτελεί παρελθόν στην χώρα μας από την δεκαετία του ’80. Όμως, αν επιβεβαιωθεί το περιστατικό που έφερε στην δημοσιότητα το alterthess.gr, κάποιοι ζηλεύουν την δόξα του.

Μόνο αυτό μπορεί να πει κάποιος διαβάζοντας την είδηση πως η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη έχει απαγορεύσει τις φούστες και τα σορτσάκια στις μαθήτριες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διευθύντρια επικαλείται τον

εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος όμως δεν αναφέρει κάτι τέτοιο για παντελόνια και φούστες.

Ο εσωτερικός κανονισμός που επικαλείται, η διευθύντρια

Διευθύντρια γυμνασίου: Επιστολή γονέα στο υπουργείο Παιδείας

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα σορτς των παιδιών υπό τον

φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

Leave a Comment