Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θεσσαλονίκη - Καταγγελία γονέα – Απαγορεύτηκε σε μαθήτριες να φοράνε σορτς στο σχολείο

Θεσσαλονίκη - Καταγγελία γονέα – Απαγορεύτηκε σε μαθήτριες να φοράνε σορτς στο σχολείο

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία γονέα – «Απαγορεύτηκε σε μαθήτριες να φοράνε σορτς στο σχολείο»

Σοκάρει καταγγελία μητέρας μαθητή γυμνασίου. Υποστηρίζει ότι η διευθύντρια του σχολείου απαγόρευσε σε κορίτσια να φοράνε σορτς και κοντές φούστες.

Γονέας μαθητή γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι η

0000

διευθύντρια του σχολείου απαγορεύει σε μαθήτριες να φοράνε σορτς και κοντές φούστες.

Ειδικότερα, μητέρα 14χρονου μαθητή προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για τη διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει η ίδια μιλώντας στο voria.gr, η διευθύντρια είπε στα κορίτσια του σχολείου ότι είναι υποχρεωμένα να φοράνε μόνο μακριές φούστες και παντελόνια για λόγους ευπρέπειας, στο πλαίσιο κανονισμού του σχολείου.

«Μια μέρα ήρθε ο γιος μου στο σπίτι και αναρωτήθηκε τι θα φορέσει την επόμενη ημέρα, αφού σε ένδειξη μίας άτυπης “αλληλεγγύης” και τα αγόρια θα έπρεπε να φορούν μακριά παντελόνια και όχι σορτς» λέει η μητέρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, μετά από αντιδράσεις γονέων η διευθύντρια επέτρεψε στα αγόρια να φοράνε «ό,τι θέλουν».

Το παραπάνω σημειώθηκε στις 24 Μαΐου και από τότε η

μητέρα έχει απευθυνθεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στην ίδια τη διευθύντρια, η οποία την παρέπεμψε στον κανονισμό του σχολείου, σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το ίδιο μέσο.

Μετά από μία άκαρπη επικοινωνία με την επικεφαλής του σχολικού ιδρύματος, η γονέας έστειλε έγγραφη καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να παρέμβουν «ώστε να σταματήσει ο αναχρονιστικός αυτός, άτυπος κανονισμός».

Ο κανονισμός του σχολείου, όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, ορίζει ότι: «Η εμφάνιση των μαθητών/τριών οφείλει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια.

Θα πρέπει να αποφεύγονται φαινόμενα επίδειξης ή αισθητικών προκλήσεων, ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι οι μαθητές που προσφεύγουν σε ακραίες στιυλιστικές επιλογές από την υπερέκθεση και τις αντιδράσεις συμμαθητών τους αλλά και να διασφαλίζονται οι

χαμηλοί τόνοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ενδυμασία και οι στιλιστικές επιλογές δεν υπόκεινται σε περιορισμούς αλλά είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι ευπρεπείς και να συνάδουν με το μέτρο, την αισθητική και την αξιοπρέπεια».

Σάλος με καταγγελία γονέα – “Απαγορεύτηκε σε μαθήτριες να φοράνε σορτς στο σχολείο”

Η μητέρα τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο που λήφθηκε μια τέτοια απόφαση και αναρωτιέται: «Στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει έρχεται ένα σχολείο να “ποινικοποιήσει” τα σορτς των παιδιών υπό τον φόβο.. ποιου; Τυχόν παρενόχλησης;».

Παράλληλα, η μητέρα του 14χρονου αγοριού υπογραμμίζει ότι «δεν γίνεται να ενοχοποιούμε το ρούχο και αύριο-μεθαύριο ένα κορίτσι να πιστεύει πως αν βγει έξω φορώντας σορτσάκι, μπορεί να πέσει θύμα παρενόχλησης» και λέει πως τα παιδιά βρίσκονται στο

καταλληλότερο στάδιο για να διαπαιδαγωγηθούν σεξουαλικά και να λάβουν μία συμβουλευτική όσον αφορά στον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του.

Η διευθύντρια του σχολείου, από πλευράς της, υποστηρίζει ότι «δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά» και «οι μαθήτριες μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν». Ωστόσο, δεν δέχθηκε να απαντήσει σε περαιτέρω διευκρινιστικές ερωτήσεις του μέσου λόγω «φόρτου εργασίας».

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η έγγραφη καταγγελία, αλλά είπε ότι «δεν έχουμε δυνατότητα παρέμβασης. Το παραπέμψαμε στο σχολείο, στον Σύλλογο Διδασκόντων δηλαδή, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα».

Τέλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γονέας με τη διευθύντρια του σχολείου, εκείνη φαίνεται να της είπε ότι «δεν είναι υποχρεωμένη» να απαντήσει εγγράφως στην καταγγελία και δεν χρειάζεται να την καλέσει για να συζητήσει το θέμα σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Πηγή : hairt.gr

Leave a Comment