Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ απαίτησε από τους επιβάτες να φορέσουν μάσκα για να ξεκινήσει το δρομολόγιό του

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ απαίτησε από τους επιβάτες να φορέσουν μάσκα για να ξεκινήσει το δρομολόγιό του

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ ζήτησε σήμερα από όσους επιβάτες δεν φορούσαν μάσκα να κατέβουν από το λεωφορείο. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιό του, αν δεν

0000

κατέβαιναν όσοι δεν τηρούσαν τους κανόνες που επιβάλλονται από το κράτος για την προστασία από τον κορονοϊό και την περαιτέρω εξάπλωσήτου. Το λεωφορείο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο που συνδέει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με το ΚΤΕΛ, δηλαδή το Ο1Χ και σε ώρα αιχμής, ήτοι 11:10.

Ακόμη, αναφέρεται πως για να μπορέσει να ξεκινήσει ο οδηγός, χρειάστηκε ένας από τους επβάτες να προσφέρει μια μάσκα σε συνεπιβάτη του, ο οποίος δεν είχε μαζί του.

Το συγκεκριμένο γεγονός αναρτήθηκε στο facebook και μάλιστα τα σχόλια των πολιτών διίσταντο. Κάποιοι χαιρέτισαν την αντίδραση του οδηγού του ΟΑΣΘ με το σκεπτικό ότι έτσι πρέπει να γίνεται μέσα στα λεωφορεία ώστε να είναι προστατευμένοι τόσο ο

οδηγός όσο όμως και όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, επειδή μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάποιοι.

Άλλοι, ωστόσο, θεώρησαν πως η συμπεριφορά του οδηγού εμπίπτει σε εκείνες που ταλαιπωρούν τον κάτοικο της πόλης χωρίς να προσφέρουν μια άνετη, αξιοπρεπή,συνεπή χρονικά μεταφορά στον χρήστη του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην ίδια την ανάρτηση αναφέρεται πως αν η πολιτεία θέλει να κάνει υποχρεωτικές τις μάσκες, οφείλει και να τις παρέχει δωρεάν.

Η ανάρτηση στην ομάδα έχει ως εξής:

2

“Απίστευτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου στην Θεσσαλονίκη! Ο οδηγός του ΟΑΣΘ απαίτησε να κατέβουν όσοι και όσες επιβάτες δεν φορούν μάσκα και έσβησε την μηχανή του λεωφορείου μέχρι να αποβιβαστούν! Το περιστατικό μάλιστα έγινε στην γραμμή 01Χ, που συνδέει το Αεροδρόμιο με το ΚΤΕΛ, σε ώρα αιχμής (11:10) και στο κέντρο της πόλης (Δημαρχιακό Μέγαρο).

Λες και τα αστικά λεωφορεία δεν τα χρησιμοποιεί ο κόσμος για να πάει στη δουλειά του, και μπορεί να σταματούν και να ξεκινάνε κατά το

δοκούν!

Ως πότε ο ΟΑΣΘ θα αγνοεί τις ανάγκες των επιβατών για ασφαλή και φτηνή μετακίνηση;

Με συνεχείς καταγγελίες για αραίωση των δρομολογίων, παλιά και επικίνδυνα οχήματα, ρατσιστικές συμπεριφορές, μοιάζει σαν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης να κάνει ο,τι θέλει και χωρίς έλεγχο.

Η υποχρεωτικότητα της μάσκας προϋποθέτει και την δωρεάν παροχή της. Φτάνει με την ατομική ευθύνη! Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρωτίστως κρατική ευθύνη!

Ευχάριστη στιγμή του δρομολογίου όταν επιβάτης έδωσε μάσκα σε συνεπιβάτη προκειμένου να συνεχίσει την διαδρομή! Η αλληλεγγύη μας να τους νικήσει!

*Η καταγγελία μας ήρθε στο inbox της σελίδας.”

Leave a Comment