Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θεσσαλονίκη: «Ψάρεψαν» 50 ηλεκτρικά πατίνια από τα νερά του Θερμαϊκού [εικόνες]

Θεσσαλονίκη: «Ψάρεψαν» 50 ηλεκτρικά πατίνια από τα νερά του Θερμαϊκού [εικόνες]

Πενήντα συνολικά ηλεκτρικά πατίνια «ψάρεψε» από τα νερά του Θερμαϊκού, στο κομμάτι της παλιάς παραλίας και συγκεκριμένα από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οπως αποδείχθηκε, μετά την επιχείρηση ανάσυρσης των ηλεκτρικών πατινιών, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, ο αριθμός των οχημάτων που έριξαν ασυνείδητοι στο βυθό είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για περίπου 40-45. Είναι χαρακτηριστικό πως ανά δέκα - δεκαπέντε μέτρα το συνεργείο του δήμου εντόπιζε και ένα πεταμένο πατίνι.

Θα πέσουν και δύτες στον Θερμαϊκό για τα ηλεκτρικά πατίνια

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, που επέβλεψε την όλη επιχείρηση, εκτιμά πως τουλάχιστον άλλα 30 - 50 πατίνια είναι πεταμένα στα νερά του Θερμαϊκού, στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως το

0000

Μέγαρο Μουσικής.

Συνεργείο του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης

Συνεργείο του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ωστόσο, επειδή στη συγκεκριμένη διαδρομή τα νερά είναι βαθιά, μία από τις δύο εταιρίες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προσλάβει δύτες, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να στηθεί δεύτερη επιχείρηση ανέλκυσης.

Ηλεκτρικό πατίνι

Ηλεκτρικό πατίνι στον βυθό του Θερμαϊκού -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Τα πεταμένα πατίνια που βγάλαμε σήμερα από το νερό ήταν πενήντα και ξεπέρασαν τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μόνο σ' ένα κομμάτι, αυτό του παλιού παραλιακού μετώπου. Πιστεύω ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί, καθώς δεν έχουμε ελέγξει καθόλου το τμήμα της Νέας Παραλίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης.

Leave a Comment