Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Θοδωρής Ιακωβίδης - Δεν είμαι ζητιανος - Θέλω απλά να κάνω αυτό που αγαπώ

Θοδωρής Ιακωβίδης - Δεν είμαι ζητιανος - Θέλω απλά να κάνω αυτό που αγαπώ

Την ώρα που το κύμα αγάπης για τον Θοδωρή Ιακωβίδη εξαπλώνεται, μετά το συγκλονιστικό ξέσπασμα του με τέλος του αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο ίδιος παραμένει ταπεινός και δηλώνει «Δεν είμαι επαίτης, θέλω απλά να κάνω αυτό που αγαπώ».

Μιλώντας στο Open από το Ολυμπιακό χωριό έριξε ευθύνες στο

0000

κράτος από το οποίο ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος είναι απών και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα;», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν έκρυψε την πικρία του λέγοντας: «Την απόφαση μου να σταματήσω την έχω πάρει από τα 27 μου απλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο. Ούτε και αυτή ξέρω γιατί την έκανα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φυσιοθεραπευτή που

δούλευε αφιλοκερδώς αλλά και στην οικονομική βοήθεια που δέχτηκε ουκ ολίγες φορές από τους γονείς του.

«Η περηφάνεια μου δεν το σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά και προσφέρει έργο να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα», σχολίασε και συμπλήρωσε: «Οι γονείς μου βοηθούσαν έως ένα σημείο. Πλέον δε βοηθάνε. Έχω φτάσει 30 χρονών και

από την υπερηφάνεια μου και να ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα τους το επέτρεπα. Τώρα πρέπει να βοηθάω εγώ».

Ευχαρίστησε τους φίλους του Παναθηναϊκού

Ερωτηθείς για την οικονομική ενίσχυση από τους φίλους του Παναθηναϊκού απάντησε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον Παναθηναϊκό κόσμο και έχω πληροφορίες ότι έχουν ενδιαφερθεί και φίλαθλοι άλλων ομάδων να βοηθήσουν. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα. Δεν είμαι επαίτης. Δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα μαζέψουν και να τα δώσουν σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό, αλήθεια».

Το θέμα είναι το κράτος

Αναφερόμενος στην απουσία του κράτους είπε: «Θέλω να μπορώ να κάνω αυτό το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία μου, με τη σημαία της χώρας μας στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Το θέμα είναι κρατικό. Θέλω να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά για να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας και να τους κάνει πιο εύκολο το έργο».

Leave a Comment