Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τι πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου αν δεν έχεις προϋπηρεσία -Η έξυπνη λύση που θα σου δώσει πόντους

Τι πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου αν δεν έχεις προϋπηρεσία -Η έξυπνη λύση που θα σου δώσει πόντους

Τοβιογραφικόείναι το βασικότερο εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας.

Ενα καλογραμμένο βιογραφικό μπορεί να σου δώσειτην ευκαιρία της συνέντευξης.Χωρίς το κατάλληλο βιογραφικό, οι πιθανότητες να κληθείς σε συνέντευξη μειώνονται δραματικά. Το περιεχόμενο και η σύνταξή του πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναφέρονταικαθαρά τα προσόντα σου.Το βιογραφικό είναι η διαφήμιση του εαυτού σου, γι αυτό η σύνταξη του βιογραφικού είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Σκέψου ότι αν το βιογραφικό σουδεν ξεχωρίζει από τα άλλα, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε εμφάνιση, είναι πρακτικά «αόρατο» και δεν λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχειςεπαγγελματική εμπειρία; Είναι σίγουρα ένα μειονέκτημα.

Αυτό συνήθως απασχολεί τουςνέους που μόλις αποφοίτησανκαι που προφανώς έχουν λίγη ή μηδενική εμπειρία για να αναδείξουν στο βιογραφικό τους. Είναι πολύ συνηθισμένο σε αυτές τις περιπτώσεις, να αγωνίζονται για να τους δεχτούν για μια συνέντευξη, λόγω της έλλειψης προϋπηρεσίας στο βιογραφικό.

Η βασική πρόκληση σε μια τέτοια περίπτωση είναι νααποπροσανατολίσεις το μάτι του εργοδότηαπό την έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας στα προσόντα σου.

Να έχεις ξεκάθαρο επαγγελματικό στόχο

Ξεκίνησε με μια ξεκάθαρη περιγραφή του εαυτού σου που φανερώνει τα δυνατά σημεία σου και τους στόχους σου. Τι σου αρέσει να κάνεις, σε τι είσαι καλός και για ποιο λόγο αξίζει μια εταιρία να επενδύσει επάνω σου. Φτιάξε μια λίστα με τα μαθήματα που σου άρεσαν περισσότερο στο πανεπιστήμιο που σχετίζονται με τη θέση εργασίας. Προσπάθησε ο επαγγελματικός στόχος σου να είναι σχετικός με την επιδιωκόμενη εργασία.


Αναζήτησε το συγκριτικό σου πλεονέκτημα

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις το

0000

συγκριτικό σου πλεονέκτημα και το τονίσεις στο βιογραφικό σου για να πείσεις την εταιρία ότι πρέπει να προσλάβει εσένα αντί για οποιονδήποτε άλλον. Βρες αυτό που σε κάνει μοναδικό και σε διαφοροποιεί από τους άλλους υποψήφιους: ξένες γλώσσες, σπουδές στο εξωτερικό, μεταπτυχιακά, εξειδικεύσεις. Μη μένεις στην απλή καταγραφή των σπουδών και των ικανοτήτων σου και προσπάθησε να δείξεις την προσωπικότητά σου μέσω του βιογραφικού σου.

Επικεντρώσου στις δεξιότητές σου

Αφού δεν έχεις επαγγελματική εμπειρία, δώσε βάση στις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχεις αναπτύξει στο Πανεπιστήμιο, από καλοκαιρινές δουλειές και άλλες δραστηριότητες όπως αθλήματα ή φοιτητικές οργανώσεις. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς τις σωστές δεξιότητες και χαρακτηριστικά που αναλογούν για τη συγκεκριμένη θέση. Ενα βιογραφικό δεξιοτήτων θα είναι το πιο δυνατό σου όπλο.

Τόνισε τις ακαδημαϊκές σου γνώσεις

Αν έχεις ένα αξιόλογο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τόνισέ το, εξηγώντας ότι μαθαίνεις γρήγορα και σε χρόνο μηδέν θα μπορείς να είσαι πολύτιμο μέλος της επιχείρησης. Δώσε έμφαση στην υψηλή βαθμολογία σου στα μαθήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο εργασίας. Δώσε τίτλους εργασιών που βαθμολογήθηκαν άριστα και που δείχνουν το ενδιαφέρον σου για την συγκεκριμένη θέση.

Το βιογραφικό σου περιορίσέ το σε μια σελίδα. Ο μέσος όρος χρόνου που αφιερώνουν οι εργοδότεςγια βιογραφικά «άπειρων» είναι 7 δευτερόλεπτα. Ενδιαφέρονται κυρίως να δουν πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε ένα κομμάτι χαρτί.

Τελευταίο, κι όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να εκτυπώσεις και να ξαναδιαβάσεις το βιογραφικό σου 2-3 φορές για τυχόν λάθη όπως: κενά διαστήματα, διαφορετικά μεγέθη ημερομηνιών, ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη. Είναι πολύ εύκολο να πάει η προσπάθεια σου χαμένη,αν δεν δώσεις προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες,οι οποίες θα σε ξεχωρίσουν από τη μάζα των υπόλοιπων υποψηφίων.

Leave a Comment