Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το αποφάσισε και επίσημα - Τα 5 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Χαρδαλιάς

Το αποφάσισε και επίσημα - Τα 5 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς - Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων ήταν μειωμένος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιφέρει χαμόγελα. Ωστόσο, σύντομα όλοι πάγωσαν, όταν έμαθαν πως ο αριθμός των πραγματοποιηθέντων τεστ ήταν μόλις

0000

8.697.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι αύριο που ο αριθμός των τεστ θα είναι και πάλι υψηλός τα κρούσματα θα είναι και πάλι πάνω από 1000. Δείγμα του ότι το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει πολύ υψηλό μετά από τόσες μέρες lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι μπορεί να άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών στις 11/1. Όμως, το άνοιγμα όλων των υπόλοιπων κλάδων πάει πίσω. Σήμερα το απόγευμα μετά την σύσκεψη που θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις τους. Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι

αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει – Η λογική των λοιμωξιολόγων

Αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει αύριο στις 18:00 τα εξής μέτρα:

– Νέα παράταση του Lockdown
– Παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό
– Γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν και η περίπτωσή τους θα εξεταστεί μετά από 10 ημέρες όταν θα υπάρχουν τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.
– Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο ούτε με τη μέθοδο του click away.
– Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, νυχάδικα και φυσικά η εστίαση

Η λογική στην οποία καταλήγουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της χώρας. Η αρχή θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και ανάλογα με το δεδομένα που θα προκύψουν θα αποφασιστεί το αν και πότε θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι κλάδοι.

Leave a Comment