Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το Αστέρι της Βηθλεέμ εμφανίζεται στον ουρανό απόψε έπειτα από 800 χρόνια

Το Αστέρι της Βηθλεέμ εμφανίζεται στον ουρανό απόψε έπειτα από 800 χρόνια

Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα και όλοι έχουμε ανάγκη ένα φως ελπίδας ότι όλα θα πάνε καλύτερα από δω και πέρα. Ίσως το «Αστέρι της Βηθλεέμ», που κάποτε οδήγησε τους 3 Μάγους στον νεογέννητο Ιησού, να είναι το ελπιδοφόρο σημάδι που όλοι γυρεύουμε, μιας και θα λάμψει ξανά απόψε έπειτα από 800 χρόνια!

0000

Σήμερα είναι και η πιο μικρή μέρα του χρόνου

Απόψε, που είναι η πιο μεγάλη σε διάρκεια νύχτα του 2020, ο ήλιος θα δύσει λίγα λεπτά μετά τις 5. Ωστόσο, πρόκειται για μία νύχτα αλλιώτικη από τις άλλες αφού, όποιος σηκώσει το βλέμμα προς τον ουρανό, θα δει ένα λαμπερό αστέρι.

Τι είναι το «Αστέρι της Βηθλεέμ»

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα έλθουν τόσο κοντάο

ένας με τον άλλον πουθα μοιάζουν με ένα μεγάλο αστέρι.Ένα φαινόμενο πουείναι γνωστό ως «σύνοδος του Δία και του Κρόνου», θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια και πουέχει απασχολήσει θεολόγους και αστρονόμους, σχετικά με το αν θα μπορούσε ναείναι το Άστρο της Βηθλεέμ.

«Ποιες ώρες θα είναι ορατό το φαινόμενο»

Το ουράνιο φαινόμενο, όπως διευκρινίζει ο καθηγητής,θα είναι ορατό από όλον τον κόσμο, για 2,5 ώρες μετά τη δύση του ηλίου, αρκεί να είναι νύχτα και να μην έχει σύννεφα.

«Θα φαίνονται με γυμνό μάτι και οι τρεις πλανήτες. Θα πρέπει, όμως, να

βιαστούμε για να δούμε τον Δία και τον Κρόνο, γιατί δύουν σε 2,5 ώρες μετά τη δύση του Ήλιου.Τον Άρη μπορούμε να τον κοιτάξουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, γιατί την ώρα που δύει ο Ήλιος, αυτός μεσουρανεί. Όλα αυτά κοιτάζοντας προς νότο», εξηγεί ο καθηγηρήςΠαρατηρησιακής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης.

Πηγή:news247

Leave a Comment