Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το μενού στο Προεδρικό για την 25η Μαρτίου από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου - Κακαβιά κιμάς γαρίδας και χριστόψαρα

Το μενού στο Προεδρικό για την 25η Μαρτίου από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου - Κακαβιά κιμάς γαρίδας και χριστόψαρα

25η Μαρτίου: Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει γεύμα στους επισήμους. Όσον αφορά τα εδέσματα που θα το συνοδεύουν, θα τα επιμεληθεί ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου. Αναλυτικότερα:

25η Μαρτίου: Λεπτομέρειες για το επίσημο τραπέζι

0000

To ψάρι θα κυριαρχήσει στο γεύμα που θα παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων. Εκείνων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Το μενού που θα επιμεληθεί ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με

πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Τι θα περιλαμβάνει το μενού από το γεύμα των επισήμων:

Λεπτομέρειες 25ης Μαρτίου: Γεύμα στους επισήμους από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Leave a Comment