Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Το Πάσχα για τους Ελληνάρες άρχισε ηδη - Ουρές στα διόδια φεύγουν όλοι στα χωριά

Το Πάσχα για τους Ελληνάρες άρχισε ηδη - Ουρές στα διόδια φεύγουν όλοι στα χωριά

Αρκετοί είναι αυτοί που εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τα χωριά ή τα εξοχικά τους, για να περάσουν το Πάσχα τελικά διακοπές έχουμε!

«Έχουν κλείσει τα πάντα. Παραμένουν ανοιχτά μόνο βενζινάδικα τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι φουλάρουν και πηγαίνουν είτε στα εξοχικά τους είτε στα χωριά τους. Εμείς εδώ στη Λάρισα είμαστε η πόλη του καφέ. Ο κόσμος θέλει να βγει, να κάνει βόλτες με το σκύλο του. Προτιμάει να πάει στα σπίτια του στο χωριό τα οποία έχουν αυλές. Εδώ πλέον έχουν κλείσει τα πάντα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα»

«Παρατηρήθηκε μία σημαντική κίνηση Θεσσαλονικέων οι οποίοι έχουν

0000

εξοχικά στο δεύτερο πόδι. Έχουμε κόσμο. Ωστόσο αν και ήρθαν στην Χαλκιδική δεν βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ πολλοί αποφάσισαν να μην επιστρέψουν. Ο κόσμος δεν κυκλοφόρησε. Οι περισσότεροι πειθάρχησαν στις οδηγίες. Και αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η ατομική ευθύνη είναι πάνω και από την κρατική. Οι περισσότεροι παραμένουν στις αυλές και τους κήπους των σπιτιών τους»

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στα μικρά νησιά του Αιγαίου όπως στην Αστυπάλαια. Το καράβι της περασμένης Κυριακής από την Αθήνα αποβίβασε διπλάσιους επιβάτες, από 33 μία εβδομάδα πριν, 66 τώρα.

Κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και στις Σπέτσες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Παναγιώτη Λυράκη στους 4.358 μόνιμους κατοίκους του νησιού έχουν προστεθεί ακόμη 500, ενώ, την ίδια ώρα, το πολυδύναμο ιατρείο έχει χρόνια υποστελέχωση, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την επιδημία.Αποτέλεσμα εικόνας για πασχα ελλαδα

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι πασχα

Έκτακτο μέτρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά μετά από συστάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Τα πλοία της ακτοπλοϊας από δω και στο εξής, για όσο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, θα ταξιδεύουν μόνο με μόνιμους κάτοικους νησιών που κατευθύνονται από και προς την μόνιμη κατοικία τους.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Ο Ελληνάρας δε βάζει μυαλό με τίποτα τελικά τι να πούμε;

Άντε καλό Πάσχα και καλές διακοπές σε όλους σας, με υγεία πάνω απ΄όλα.

Leave a Comment