Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τουρκία: Συνελήφθη η ανταποκρίτρια του Open TV Μαρία Ζαχαράκη

Τουρκία: Συνελήφθη η ανταποκρίτρια του Open TV Μαρία Ζαχαράκη

Στη σύλληψη της ανταποκρίτριας του OPEN TV και της ιστοσελίδας ethnos.gr, Μαρίας Ζαχαράκη, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με τη δικαιολογία πως βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Open TV η Μαρία Ζαχαράκη, «με συνέλαβαν την ώρα που έκανα ρεπορτάζ σε μετανάστες» γιατί, όπως της είπαν, βρισκόταν σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή.

«Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί, μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι "έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ"», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων, όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα

0000

δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν "γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα" λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης».

«Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος συνέχισαν να μου λένε "αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς; Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ' ό,τι εμείς», είπε επίσης η Μαρία Ζαχαράκη. «Έχω μιλήσει με πολλούς μετανάστες, το τονίζω αυτό, και όχι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και από την Αφρική. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, μας έδειξαν τα μηνύματα που τους εστάλησαν στη γλώσσα τους προκειμένου να έρθουν σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν και άλλα ντοκουμέντα. Ακόμα και η κρατική τηλεόραση έδειχνε tweets στα αραβικά για το πώς θα μπορούσαν οι μετανάστες να μεταβούν στην Ευρώπη. Μάλιστα τα τουρκικά κανάλια πρόβαλαν και συνεντεύξεις "εθελοντών διακινητών" οι οποίοι έλεγαν ότι έχουμε πάρει εντολή από την κυβέρνηση προκειμένου να τους μεταφέρουμε στην Ευρώπη», κατέληξε η ανταποκρίτρια του OPEN.

Leave a Comment