Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Τραυματισμός 25χρονου - Η τραγική ιστορία του νεαρού που βούτηξε για τον σταυρό και δίνει μάχη για τη ζωή του

Τραυματισμός 25χρονου - Η τραγική ιστορία του νεαρού που βούτηξε για τον σταυρό και δίνει μάχη για τη ζωή του

Αμάρυνθος: Ένας άνδρας ηλικίας είκοσι πέντε ετών τραυματίστηκε ανήμερα των Θεοφανείων. Ο ίδιος βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Εκείνο τον είχε ρίξει η παρέα, με την οποία είχαν πάει για αυτό το λόγο. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή. Αυτό, διότι έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα. Μάλιστα, αυτή επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

0000

Αμάρυνθος: Λεπτομέρειες για την υπόθεση

Η οικογένεια του νεαρού δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς έγινε το μοιραίο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας όπου μένουν για να πάνε στην Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον

Τίμιο Σταυρό, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που το έκαναν ήταν για να προσευχηθούν για ένα άλλο μέλος της οικογένειας το οποίο πάσχει από λευχαιμία.

Τι αναφέρουν οι κάτοικοι

Αμάρυνθος: Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε στο παρελθόν έριχνε ο παπάς τον Τίμιο Σταυρό από το

συγκεκριμένο σημείο. Αυτό, διότι μέσα στο νερό υπάρχουν βράχια. Άγνωστος παραμένει και ο λόγος που η παρέα του 25χρονου πήγε στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης. Οι γιατροί του ΚΑΤ παρακολουθούν επισταμένως από το απόγευμα της Τετάρτης. Τότε, έγινε η διακομιδή του ασθενή από το νοσοκομείο Χαλκίδας και η εισαγωγή του στο ΚΑΤ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών, ο ασθενής συνήθως υποστηρίζεται μηχανικά στην αναπνευστική του λειτουργία, οπότε είναι πιθανό οι γιατροί τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν σε διασωλήνωση του 25χρονου για να βοηθήσουν τον οργανισμό του να κάνει «οικονομία δυνάμεων».

Αμάρυνθος: Η επιχείρηση διάσωσης

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις ο νεαρός έπεσε στα παγωμένα νερά και τραυματίστηκε άμεσα έσπευσαν δίπλα του και τα άλλα άτομα τα οποία είχαν βουτήξει, προκειμένου να τον ανασύρουν.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό, ενώ έπειτα μετέβη καΐκι στο σημείο, ώστε να μεταφέρει τον νεαρό στο λιμάνι. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου η διάγνωση των γιατρών μιλούσε για τετραπληγία συνεπεία του κατάγματος.

Λόγω της σοβαρότητάς του τραυματισμού του, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Αθήνα και για τον λόγο αυτό στήθηκε μια επιχείρηση για την μεταφορά του από το ΕΚΑΒ της Εύβοιας υπό τον συντονιστό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αττικής. Στο ΚΑΤ έφτασε στις 15:30 και αμέσως παρελήφθη από εξειδικευμένους γιατρούς.

Leave a Comment