Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χαλκίδα - Απάνθρωπη νηπιαγωγός έβγαλε 4χρονο κοριτσάκι στην παγωνιά καταχείμωνο για να το τιμωρήσει

Χαλκίδα - Απάνθρωπη νηπιαγωγός έβγαλε 4χρονο κοριτσάκι στην παγωνιά καταχείμωνο για να το τιμωρήσει

Χαλκίδα: Απάνθρωπη νηπιαγωγός έβγαλε 4χρονο κοριτσάκι στην παγωνιά, καταχείμωνο, για να το τιμωρήσει

Είχαμε μείνει με την εντύπωση πως ηΕλλάδακαι τοεκπαιδευτικό της σύστημαείχαν με κάποιον τρόπο εισέλθει στον21ο αιώνα.Μέγα λάθος.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τις εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του και που

0000

έχουν μαγνητοσκοπηθεί έξω από τον φράχτη του1ου Νηπιαγωγείου Αγίου ΝικολάουΧαλκίδας.

Ένα κοριτσάκι ντυμένο στα ροζ εκλιπαρείμε ουρλιαχτά τη δασκάλα του να το βάλει πάλι μέσα στην αίθουσα. Είναι μόλις 4 ετών.Ηνηπιαγωγόςέχει βγάλει το κοριτσάκι έξω στο κρύο, καταχείμωνο, για να το τιμωρήσει.Το παιδάκιπαρακαλείκαι ζητάει τη μητέρα του μελυγμούς. Η νηπιαγωγός απτόητηζητάει από το μικρό παιδί -σύμφωνα με την καταγγελία-να της ζητήσει συγγνώμη

Το κοριτσάκιπαραμένει στο κρύο, εκτός σχολείου, στο προαύλιο. Σημειώνεται ότι, όταν συνέβη το περιστατικό, επικρατούσαν συνθήκες ψύχους στηΧαλκίδα.

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείς με αυτόν τον τρόπο ένα παιδάκι 4 ετών. Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζεις ένα κοριτσάκι να βγει από το σχολείο σεσυνθήκες ψύχους(το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη 26/1), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του παιδιού.

Δεν είναι δυνατόν ωςνηπιαγωγόςνα έχεις τόσα απωθημένα και να τα βγάζεις όλα μαζί σε ένα

παιδάκι ζητώντας του, ωσάν να ήταν ενήλικας, να πει συγγνώμη. Αυτήη παιδαγωγόςδεν έχει ιδέα απόπαιδική ψυχολογία. Είναι προφανές πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας. Θα πρέπει όμως η περιφερειακήδιεύθυνση δημόσιας εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται να δώσει εξηγήσεις.

Δεν είναι δυνατόν ένας φορολογούμενος πολίτης, ο οποίος χρηματοδοτεί τη δημόσια εκπαίδευση μέσω της κατακράτησης των πόρων του και είναι επί της ουσίας ο εργοδότης όλων των δημόσιων υπαλλήλων, να υποχρεώνεται να στείλει το παιδί του να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί από εκπαιδευτές-δημόσιους υπαλλήλουςοι οποίοι είναι τόσο ανίκανοι και τόσο επικίνδυνοι για να διεξαγάγουν αυτή την πολύτιμη δραστηριότητα σε μια σύγχρονη εκπαίδευση.

Πώς είναι δυνατόν αυτήη εκπαιδευτικόςνα ξέφυγε από όλες τις αξιολογήσεις (αν υπάρχουν), από τα απαραίτητα τεστ (αν έχουν γίνει) και να τοποθετήθηκεσε αυτή τη θέση ώστε να εκπαιδεύσει τα μικρά παιδιά των Ελλήνων πολιτών;

«Έκλεινα τα αυτιά μου γιατί δεν μπορούσα να ακούω το κοριτσάκι να τσιρίζει»

Η Αφροδίτη Παναγάκου είναι μια μητέρα που στέλνει το παιδάκι της στο

συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Μιλώντας στοzougla,περιέγραψε όλα όσα γνωρίζει για το συγκεκριμένο περιστατικό. Παράλληλαδίνει ακόμα μια σοκαριστική διάσταση για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιδρύματος, καταγγέλλοντας ότι ουκ ολίγες φορές ο 4χρονος γιος της έχει πέσει θύμα βιαιοπραγίας από άλλη νηπιαγωγό. Την τελευταία φορά, δε, αυτή την εβδομάδα, διαπίστωσε ένα σημάδι -από πίεση με το χέρι- στον λαιμό του παιδιού της. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – άμεσα θα καταγγείλει τα πάντα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά στη βάρβαρη τιμωρία, η Αφροδίτη Παναγάκου γνωρίζει ότι μια μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείοάκουσε τις κραυγές και τράβηξε το βίντεο για περίπου ένα λεπτό. Τόσο άντεξε. Στη συνέχεια εισήλθε στο νηπιαγωγείο και άρχισε να ζητάει τον λόγο από την αρμόδια εκπαιδευτικό για αυτή την «πρακτική».Η νηπιαγωγός τότε έβαλε το κοριτσάκι μέσα στο σχολείο.

Το κοριτσάκι μίλησε στους γονείς του. Όπως μας αναφέρει η Αφροδίτη Παναγάκου, οι ίδιοι συναντήθηκαν με τη νηπιαγωγό, η οποία απολογήθηκελέγοντας ότι υπερέβαλεκαι ότι δεν θα το ξανακάνει.

Όπως της μετέφερε τέλοςο γιος της, που ήταν μέσα στην αίθουσα εκείνη την ώρα,«έκλεινα τα αυτιά μου γιατί δεν μπορούσα να ακούω το κοριτσάκι να τσιρίζει»

Τι απαντάει η νηπιαγωγός για το συμβάν

Το zouglaεπικοινώνησε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, η οποία είναι και προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας. ΗΣουλτάνα Ιορδανοπούλουπαραδέχτηκε το περιστατικόλέγοντας ότι φέρθηκε«υπερβολικά» βγάζοντας το

παιδί έξω στο κρύογια περίπου 2 λεπτά. Ωστόσοαναφέρει πως έπραξε έτσι διότι το κοριτσάκι έπαθε κρίση και ήταν εκτός εαυτού, όρμηξε εναντίον της και άρχισε να χτυπά τους συμμαθητές της, βάζοντας και τη μάσκα στο στόμα της. Μάλισταμας αναφέρει ότι οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν άμεσα για το συμβάν, το οποίο και καταγράφηκε στα πρακτικά του νηπιαγωγείου.

«Το έβγαλα έξω από την πόρτα και του μίλαγα συνέχεια λέγοντάς του ότι πρέπει να ηρεμήσει. Αμέσως μετά κάλεσα τη μητέρα του. Σίγουρα η αντίδρασή μου ήταν ακραία, αλλά έπρεπε να προστατέψω και τα άλλα παιδιά»αναφέρει.«Οι γονείς το απόγευμα ήρθαν στο σχολείο και συνεργαστήκαμε για τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση του παιδιού»συμπληρώνει. Ανέφερε δε ότι η μητέρα που τράβηξε το βίντεο ενδέχεται να έχει«εκδικητική» συμπεριφορά εναντίον της.

Όσον αφορά δε στις καταγγελίες γιαβιαιοπραγίες κατά παιδιώνστο ίδιονηπιαγωγείο, τις αρνείται κατηγορηματικά.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή : zougla.gr

Leave a Comment