Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χανιά: 28χρονη απολύθηκε επειδή ήταν έγκυος: «Από τη στενοχώρια είχα αιμορραγία»

Χανιά: 28χρονη απολύθηκε επειδή ήταν έγκυος: «Από τη στενοχώρια είχα αιμορραγία»

Αντιμέτωπη με το πιο «σκληpό» πρόσωπο της δικαιοσύνης ήρθε μια γυναίκα, που απολύθηκε από την δουλειά της όταν ήταν έγκυος και σήμερα παραμένει άνεργη.

Η Κρυσταλλία Στάθη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ωστόσο η πρωτόδικη απόφαση ήταν εναντίον της, καθώς η Έδρα πείστηκε πως κατά τη διάρκειας της εγκυμοσύνης της εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της και δικαίωσε τον εργοδότη κατά του οποίου είχε στραφεί η 28χρονη.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της 28χρονης

Η ίδια μίλησε για τον Γολγοθά, τον οποίον ζει από τότε που απολύθηκε. «Το 2014 δούλευα σε μια ιδιωτική επιχείρηση κι όταν τους ανακοίνωσα ότι είμαι έγκυος, μου έδωσαν μια εβδομάδα άδεια και όταν στη συνέχεια τους πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα ”πότε θα ξαναγυρίσω στη δουλειά” τότε αυτοί μου απάντησαν « απολύεσαι». Και γυρίζω και τους ρωτώ «για ποιο λόγο» και μου λένε « απολύεσαι , έτσι απλά». Τότε, τους λέω ότι αυτό που κάνετε δεν είναι νόμιμο κι ότι μια έγκυο γυναίκα δεν μπορείτε να την απολύσετε και μου λέει η εργοδότριά μου ”λυπάμαι , δεν μπορώ να κάνω κάτι”. Πήγα κατευθείαν στην επιθεώρηση εργασίας όπου και τους κάλεσαν για να απολογηθούν και υποσχέθηκαν ότι θα με πάρουν πάλι πίσω στη δουλειά , πράγμα που δεν έγινε ποτέ», αναφέρει η 28χρονη Κρυσταλλία.

«Από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος μου Γολγοθάς. Εκείνη την περίοδο που με απέλυσαν ήμουν δυο μηνών έγκυος και από τη στενοχώρια μου είχα αιμορραγία. Πέρασα πάρα πολλές στενοχώριες και φοβόμουν για την υγεία του μωρού. Και η κατάληξη ήταν στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τον περασμένο μήνα να δικαιωθεί ο εργοδότης μου. Ισχυρίστηκαν, ότι υπήρχε σπουδαίος λόγος που με απέλυσαν, ότι δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου και το διαπίστωσαν αυτό την περίοδο που ήμουν έγκυος. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο λόγος που έχασα τη δουλειά μου, με ένα παιδί στην κοιλιά κι ότι πείστηκε και ένα ολόκληρο δικαστήριο με αυτό. Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε σε μια συγκεκριμένη ένορκη κατάθεση και συγκεκριμένα στην κατάθεση του άντρα της ιδιοκτήτριας.Ήταν πάρα πολύ απογοητευτικό αυτό για μένα και πολύ άδικο. Ποτέ πάνω στη δουλειά δεν μου είχαν κάνει ούτε μια παρατήρηση κι αν ήθελαν πραγματικά να δείξουν ότι υπήρχε κάποιο παράπονο από την πλευρά τους προς εμένα, υπήρχε συγκεκριμένο βιβλίο παραπόνων στη δουλειά και θα μπορούσαν να γράψουν εκεί οτιδήποτε, πράγμα που δεν έγινε. Εγώ είχα και έχω ανάγκη τη δουλειά και βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση να μεγαλώσω δυο παιδιά» καταλήγει η Κρυσταλλία.

Leave a Comment