Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χαράλαμπος Γώγος - Να βγαίνει ο κόσμος έξω ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας

Χαράλαμπος Γώγος - Να βγαίνει ο κόσμος έξω ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας

Χαράλαμπος Γώγος: «Να βγαίνει ο κόσμος έξω ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας»

Ως μία έξυπνη λύση χαρακτήρισε ο Χαράλαμπος Γώγος το ενδεχόμενο ο κόσμος να βγαίνει έξω ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας.

Η αύξηση πουπαρουσιάζουν τα κρούσματαστην χώρα και ειδικά στηνΑττική, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους ειδικούς, όσο και στηνκυβέρνηση, πηγαίνοντας πίσω οποιαδήποτε σκέψη υπήρχε για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση του lockdown.

Όπως είπε οΧαράλαμπος Γώγοςτο πρωί της Πέμπτης στην

0000

εκπομπή«Κοινωνία Ώρα Mega», το άνοιγμα τωνσχολείωναν και η απόφαση θεωρείται ειλημμένη για την 1η Φεβρουαρίου είναι κάτι που θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων αύριο Παρασκευή.

Οι άξονες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι, από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν», και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση».

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη».

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο των ήδη ανοιχτών δομών εκπαίδευσης, όπως είναι ταδημοτικά σχολεία.

Η έξυπνη λύση

Η αύξηση των κρουσμάτων η οποία παρατηρείται είναι αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα τουλιανεμπορίου, το οποίο θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είπε λοιπόν οΧαράλαμποςΓώγος, αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν: «Πρέπει να ελεγχθούν από την πολιτεία στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αν όμως κάτι αλλάξει, δεν είναι δηλαδή ελεύθερη η πρόσβαση στα μαγαζιά και είναι μόνο με click away αναμφισβήτητα αυτό θα παρασύρει και την κινητικότητα στους δρόμους», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να

κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας».

Σε εκείνο το σημείο ξεκαθάρισε πως αυτό αποτελεί μία σκέψη που έκανε, τονίζοντας οτι δεν έχει πάρει την μορφή πρότασης.

Leave a Comment