Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Χατζηδάκης - Σύνδεση κινητού με υπουργείο Εργασίας - Δεν θα κλέβει κανείς υπερωρίες

Χατζηδάκης - Σύνδεση κινητού με υπουργείο Εργασίας - Δεν θα κλέβει κανείς υπερωρίες

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στον «ΣΚΑΙ» όπου αναφέρθηκε στο θέμα των υπερωριών, κάνοντας λόγο πως δεν θα τις κλέβει κανείς.

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά, όπως είπε ο

0000

υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο ίδιος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οι αλλαγές προσαρμόζουν την αγορά εργασίας σε όσα ήδη συμβαίνουν στην Ευρώπη. Αυτές γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Κωστής Χατζηδάκης: Όλα όσα ανέφερε για τις υπερωρίες – Ποια η θέση του

Ο υπουργός Εργασίας, χαρακτήρισε «επανάσταση» την θέσπιση ψηφιακής κάρτας. Με αυτή θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο. Έτσι, δεν θα του

κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του. Έπειτα, το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο.

Για το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας που ισχύει και στην Ελλάδα σε κάποιες επιχειρήσεις, οΚωστής Χατζηδάκηςυπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να

πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».

Leave a Comment